Kringkampioenen en finalisten Almelose Ruiterdagen

Datum: 08-07-2019

8.32 uur - Dit weekend werden de kringkampioenschappen voor ponyruiters gereden voor Kring Reggedal in Markelo. Van PSV Hertruiters deden verschillende leden een gooi naar de titel. En niet tevergeefs: Twee titels gingen mee naar Hellendoorn. Nické Miskotte ging van start met haar pony Brouwershaven’s Leonie in de dressuur klasse Z2/Z1. Zij wist beide proeven winnend af te sluiten met mooie percentages van 65,5% en 67,436%.

Hiermee stak ze met kop en schouders boven de rest uit en werd kringkampioen van deze klasse. Ook Luc Eshuis mocht de mooie kringkampioen-beker in ontvangst nemen. Hij ging van start met zijn pony Forest Fire in de klasse L2 dressuur categorie C. Hij reed twee mooie proeven die beloond werden met 199,5 en 198,5 punten en twee keer een tweede prijs in de rubriek L1/L2 categorie C. Hij startte ook in het B springen categorie C en behaalde een eerste prijs met 77,5 punten voor de wijze van rijden en ook hiermee plaatste hij zich voor de regiokampioenschappen. Dylian Roelofs startte in de klasse M2 categorie D/E met haar pony Popping’s Soraya. Ook zij zette een uitstekend resultaat neer met twee keer een tweede prijs met 191 en 196 punten.
 
Noortje ten Cate kwam met Sulaatik’s Sovereign aan de start in de klasse B springen categorie D/E. Ze reed een foutloos parcours en met 71 stijlpunten won ze de  vijfde prijs. Amke Pot reed met haar pony Hooghe Maaten’s Marshmallow in de dressuur klasse B categorie D/E met 208,5 punten naar een vierde prijs. Silke Pot kwam met haar pony Nirvana ook uit in deze klasse en behaalde een vijfde prijs met 202,5 punten. Veel prijzen en ook veel afgevaardigden naar de Regiokampioenschappen die in Heeten worden gehouden nl: Nické Miskotte, Luc Eshuis, Melissa Eshuis, Noortje ten Cate, Amke en Silke Pot, Dylian Roelofs, Sanne van Dijke, Jinthe Wemekamp en Berber Nijland.
 
Tijdens de Almelose Ruiterdagen vielen ook een aantal Hertruiters in de prijzen. Amke Pot startte met haar paard Unarijn in de klasse B dressuur en zij behaalden de tweede prijs met 208,5 punten. Martin ter Haar reed zijn paard Juliane in de klasse L2 dressuur naar een tweede en een derde prijs. Frank Hosmar startte zijn paard Guetta in de klasse Z2. Hij behaalde een tweede prijs, een vijfde prijs, en twee keer een derde prijs. Hiermee wist hij de finale te bereiken en in de finale klasse Z2/ZZ-L behaalde hij een tweede plaats. Jinthe Wemekamp startte met haar paard Jubilant in de klasse L1 dressuur. Zij behaalden een vijfde prijs, een derde prijs en een vierde prijs en bemachtigden hiermee ook een startplek in de finale van de klasse L1. Hier werden zij netjes vijfde. Milan Elshof deed mee met het rodeospringen. Samen met Lisa Tijhuis vormde hij een team waarbij Milan de mechanische stier moest rijden en zolang hij hierop bleef zitten mocht Lisa zoveel mogelijk hindernissen springen om punten te scoren. Dit lukte goed en zij wonnen de derde prijs.
 

Uitslagen Reggehoeve Ruiters

 

Zaterdag 6 juli is het Romy Stam gelukt, met haar pony Jeldi, kringkampioen te worden in de klasse B, categorie D. Met maar liefst 220 punten won ze haar 1e dressuurproef. Met 209 punten haalde ze voor haar 2e proef een 2e prijs binnen!

 

Linde Podt slaagde er met Magic in kringkampioen te worden in de klasse M1, categorie C. Zij won beide dressuurproeven met 195 en 188,5 punten. 

 

Daarmee wisten de enige twee deelnemers, aan start verschenen van Reggehoeve, zich te kwalificeren voor de Overijsselse!

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: