Rijden onder invloed

Datum: 05-07-2019

09:08 uur - In de avond/nacht van donderdag 4 juli op vrijdag 5 juli zijn er twee bestuurders "gepakt" in verband met het rijden onder invloed.De eerste, een bestuurder van een snorfiets, reed om 23:40 uur onder invloed van alcohol op de Wierdensestraat in Nijverdal. Het was niet de eerste keer dat deze bestuurder met de politie in aanraking kwam, met betrekking tot het rijden onder invloed. Bij een herhaling van het rijden onder invloed zal de straf zwaarder uitvallen.

Daarom mag hij zich met een dagvaarding melden bij de rechtbank in Almelo. De snorfietsbestuurder blies op het bureau, op het ademanalyseapparaat, 275 ug/l (0,63 promille).

De tweede, een automobilist, werd vandaag, omstreeks 6:23 uur, gecontroleerd op de Vondelstraat in Nijverdal. Ook hij was (nog) onder invloed van alcohol en mocht mee naar het politiebureau voor een blaastest op het ademanalyseapparaat. Voor deze bestuurder was het de eerste keer dat hij betrapt werd. Hij blies 430 ug/l (0,99 promille). Deze bestuurder kreeg van het CVOM (Centrale Verwerking Openbaar Ministerie) een transactie opgelegd van €425.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: