Feestelijke open dag op de Jipkesbelt

Datum: 05-07-2019

08:00 uur - Zaterdag 13 juli houden de tuinders van Tuinvereniging De Jipkesbelt en de bijenhouders van Bijenvereniging Nijverdal Hellendoorn weer een open dag. In Bijenland is er zelfs een klein feestje, alle bijenstallen in Nederland zetten hun deuren open voor bezoekers. De bijenhouders laten zien waarom ze zo gepassioneerd zijn over deze nuttige diertjes en de tuinders verkopen hun biologisch geteelde producten.



Feestje bij de bijenvereniging
In heel Nederland staan de deuren van alle bijenstallen open voor bezoekers. De imkers willen graag aan zo veel mogelijk mensen iets vertellen en laten zien over hun passie. De Immenschoer is geopend en wel van 10.00 uur tot 15.00 uur. Kinderen kunnen op deze dag hun eigen insectenhotel bouwen en mogen die dan meenemen en thuis ophangen. U kunt de bijen zien vliegen en zelfs door middel van een observatiekast het leven van een bijenvolk in een kast zien. En wilt u daadwerkelijk in een bijenkast kijken, dat kan ook. Natuurlijk proberen de imkers al uw vragen over de bijen te beantwoorden. En er is overheerlijke net geslingerde honing uit onze eigen streek te koop. 


Open dag tuinders
De tuinders op de Jipkesbelt zijn dagelijks op het tuinencomplex te vinden, al was het alleen maar om de gewassen te besproeien. Door de intense droogte van vorig jaar en ook nu weer, moet er dagelijks gesproeid worden. Ondanks dat zal er op 13 juli van alles te koop zijn, van sla tot andijvie en van boontjes tot zelfgemaakte jams en chutneys. Let op: in tegenstelling tot de bijenstal zijn de tuinen van 10.00 tot 13.00 uur geopend. 

 

Koffie met gebak
Net als voorgaande jaren is het mogelijk om bij de blokhut, midden op het tuinencomplex, een kopje thee of koffie te drinken met gebak, dat door de tuinders zelf is gebakken. Iedereen is welkom om hier even  een tussenstop te maken.

De route naar de tuinen en de bijenstal staat langs de toegangswegen aangegeven met borden.
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: