Kudde natuurtheatervoorstelling van Heleen van Doremalen & Leonie Muller

Datum: 01-07-2019

07:54 uur - Een wandeling met een schaapskudde tijdens zonsondergang. De Sallandse Heuvelrug als decor voor filmprojecties. En onderweg wordt je een verhaal toegefluisterd. Acteur Hans Dagelet (bekend van o.a.: Familie Kruys en Het Nationaal Toneel) vertelt het verhaal van Zenon; een moedige man die besluit de kudde te verlaten. Met tekstfragmenten van Roel Adam (De Toneelmakerij) en Jibbe Willems (Toneelgroep Maastricht en Orde van de Dag).

 

 

KUDDE: volg jij het verlangen van je hart? Een sprookje voor volwassenen over de moed die het vergt om te worden wie je werkelijk bent.

Samen met een kudde schapen wandelt het publiek in de schemering door een natuurgebied. Voor deze unieke natuurtheatervoorstelling hebben theatermaker Heleen van Doremalen en beeldend kunstenaar Leonie Muller hun krachten gebundeld. Van Doremalen onderzoekt met deze voorstelling haar fascinatie voor kuddegedrag. Wat is de aantrekkingskracht van de kudde en waarom is het zo moeilijk om los te breken? En willen we dat eigenlijk wel? Muller zorgt met haar filmprojecties op de natuur voor een totaalbeleving. Bomen, zand, water; alles blijkt decor waarin het gevoelsleven van Zenon wordt verbeeld.

Na uitverkochte reeksen voorstellingen in Breda, Drenthe en de Biesbosch, trekt de kudde in 2019 over het Pieterpad de heuvels in. Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van het Nationaal Park ontmoeten natuur en cultuur elkaar op De Sallandse Heuvelrug. Deze interactieve voorstelling is geschikt voor bezoekers van 16 jaar en ouder. Gepaste kleding en dichte schoenen zijn aanbevolen. Niet geschikt voor mindervaliden. Honden niet toegestaan.

Kaarten & info: www.kudde.org | Bekijk hier de trailer.

KUDDE is mede mogelijk gemaakt door:
Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, Prins Bernhard Cultuurfonds afdeling Overijssel, stichting Samen voor het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: