Jipkesbelt houdt weer open tuindag

Datum: 12-06-2019

17:47 uur - De Jipkesbelt was vorige week nog in het nieuws door de windhoos die een aantal bewoners trof, ook enkele tuinders ondervonden hinder door omgevallen bomen. Die zijn echter opgeruimd en de tuinders zijn dan ook weer klaar voor de open dag op zaterdag 22 juni. Er zullen weer groenten worden verkocht en andere streekproducten. De imkers van de bijenvereniging openen de deuren van de bijenstal de Immenschoer en leiden de bezoekers graag rond langs de bijenkasten. 

 

Jipkesbelt nog steeds erg droog
Ondanks de regen, die in de afgelopen tijd is gevallen, blijft de bodem op de Jipkesbelt nog erg droog. De tuinders proberen de tuinen regelmatig te besproeien, zodat de gewassen kunnen blijven groeien. Er zijn dan ook al weer groentes te koop, zoals rabarber, spinazie, andijvie, etc. Maar ook streekproducten als honing, wijn, zelfgemaakte limonades zijn weer te koop bij de diverse stalletjes. Ook zijn er rondleidingen en kan men zich aanmelden voor een eigen moestuin.


Zachtaardige bijen
De bijenstal opent haar deuren ook weer voor bezoekers en de imkers vertellen graag alles over het houden van bijen en het belang van deze diertjes. U kunt de bijen achter glas zien vliegen en een bijenvolk in een observatiekast bewonderen. Zo kunt u de koningin, de werksters en de darren van heel dichtbij bekijken. De aanwezige imkers willen graag alle vragen beantwoorden en vertellen over de bijen. Vanzelfsprekend is er honing te koop.

 

Socializen bij de blokhut
Niet iedereen komt om groente te kopen of om naar de bijen te kijken, veel bezoekers komen alleen maar koffie met gebak drinken bij de blokhut, die centraal op het tuinencomplex ligt om fijn te socializen met elkaar en met de tuinders. Voor een redelijke prijs is er koffie met zelfgebakken taart en andere lekkernijen te koop.

De route naar de tuinen en de bijenstal staat langs de toegangswegen aangegeven met borden. Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: