Winkels mogen open op zondag

Datum: 11-06-2019

23:12 uur - Tijdens de raadsvergadering op dinsdagavond 11 juni heeft de raad ingestemd met het voorstel van het college van burgemeesters en wethouders om de winkeltijden in de gemeente Hellendoorn te verruimen. Winkeliers mogen vanaf 16 juni zelf besluiten om wel of niet open te gaan op zondag tussen 12:00 en 18:00 uur.

Uit de koopzondagenenquête die op verzoek van de gemeenteraad is uitgezet en in te vullen was van 19 maart tot en met 9 april eerder dit jaar liet een duidelijk beeld zien. Een ruime meerderheid van de 3.335 respondenten gaf aan dat winkels in de gemeente geopend mogen zijn op zondag.

Het college nam de uitkomst van de enquête ter harte en heeft de raad voorgesteld de winkeliers zelf te laten bepalen of ze hun deuren wel of niet openen op zondag. 'Dat de raad heeft ingestemd met het voorstel en winkeliers op deze manier zelf de regie krijgen is een mooie uitkomst. Of winkeliers gebruik maken van de mogelijkheid is aan hen. Wij vonden het alleen niet meer gepast om voor hen te besluiten. Vooral niet nu er vanuit de samenleving zo'n duidelijk beeld naar voren kwam,' aldus wethouder Margreet Overmeen – Bakhuis.

 

 

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Cees schreef op 12-06-2019

Hoop dat de kleine zelfstandige winkels er niet de dupe van worden

Geronimo schreef op 12-06-2019

@Cees, maar dat worden ze wel. Gedwongen te werken op zondag, anders verliezen ze klanten. Verder natuurlijk veel sneue mensen, die hun inkopen niet kunnen doen in 6 dagen. Ja, planning is niet voor iedereen weggelegd, Of ze kunnen zichzelf niet vermaken, als de winkels een dagje gesloten zijn; handelingsonbekwaam, kreeg je vroeger een toezichthouder voor aangesteld.

Hendrik schreef op 12-06-2019

@ Geronimo, denk je nu echt dat mensen door de week niet terugkomen bij een winkel, als deze op zondag gesloten is?

Lex schreef op 12-06-2019

Wat ben ik blij dat ik tot de groep sneue mensen behoor die zich op zondag niet kunnen vermaken, afgelopen zondagmiddag was het weer heel gezellig in Nijverdal en het dorp was weer vol met sneue mensen zoals ik, die zich niet op zondag kunnen vermaken!! Ach ja ,diegene die deze hele grote groep mensen die zondag in dorp waren sneu vindt, wilde bij afgelopen provinciale staten verkiezingen mensen hun stemrecht afnemen omdat deze mensen stemden op partijen die hem niet bevielen. Verder commentaar overbodig over dit persoon!

Geronimo schreef op 12-06-2019

@Hendrik, verdiep je eens in de menselijke psyche.

Hendrik schreef op 12-06-2019

@ Geronimo, kom eens naar buiten en kijk om je heen. Of mag dat niet van je toezichthouder?

Wil Kars schreef op 12-06-2019

Wie er geen gebruik van wil maken, HOEFT NIET..!

Manuel schreef op 12-06-2019

Een doodsteek voor de kleine zelfstandige winkelier. Alleen de supermarkten en horeca schieten hier wat mee op.

Geronimo schreef op 13-06-2019

@Lex, jij bent echt dom. Als er een programma is trekt dat aandacht. Alleen is dat straks op een paar zondagen en niet 52x per jaar. Zonde om je tijd te besteden aan zo'n persoon. Wat die 52x betekend vraag je maar aan je ouders.

Geronimo schreef op 13-06-2019

@Hendrik, eerste keer kom je tenminste nog met een vraag, ook al is deze niet al te snugger. Daarna heb je geen weerwoord en kom je maar met iets schijt lolligs; sneu. Lees liever Manuels reactie.

Heldern schreef op 13-06-2019

@geronimo. Gezien je vervelende en irritante aanwezigheid hier, neem ik aan dat je nickname verwijst naar de latijnse naam van een muggen soort?

William S. Burroughs schreef op 13-06-2019

Ik vind de reacties van Wil Kars en Manuel in deze discussie het meeste hout snijden. Men heeft nu de vrijheid die men wilde en de tijd zal leren of het voor de ondernemers ook zo voelt. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 13-06-2019

Aan Heldern. Bij vervelende of irritante reacties raad ik u aan om het tegenovergestelde te doen en uw kalmte te bewaren. Want voor je het weet raak je door opwinding de weg kwijt en beland in een of andere muggensoort. Met de instelling 'iedereen in paniek behalve ik' zult u in het vervolg een stuk verder komen. Tot zover deze tip. Prettige dag.

Lex schreef op 13-06-2019

Ik ben dom, ik ben sneu, ik kan me niet vermaken, hoera, hoera!!!! Ik laat mensen wel in hun waarde, ik wil mensen hun stemrecht niet afnemen , omdat ze naar mijn mening op de verkeerde partij stemmen! Ach ja, de toetsenbordheld die mensen alleen maar kan beledigen en democratische rechten wil afnemen omdat ze andere mening hebben, door zo iemand wordt ik graag dom, sneu enz.genoemd . Ik zou het verschrikkelijk vinden als zo iemand( die ook nog een nickname gebruikt, te laf voor eigen naam?) het met me eens was!

Geronimo schreef op 13-06-2019

@Heldern, knap hoor, vier fouten in zo'n kort stukje.

Hendrik schreef op 13-06-2019

@ Lex. Helemaal mee eens! Helaas weten dat soort mensen je vaak te verleiden om op ze te reageren. En dat is precies wat ze willen.

Geronimo schreef op 13-06-2019

@Lex, jij laat mensen helemaal niet in hun waarde. Jij wil hen nl hun laatste vrije dag nog afnemen. Over democratische rechten gesproken. Verder gebruikt alleen Wil Kars zijn eigen naam volledig bij dit item. Maar over een nick heeft WSB al eens een hele verhandeling, alhier, uiteengezet.

Lex schreef op 13-06-2019

De winkeliers hebben zelf de keuze of ze hun winkel op zondag open of dicht houden, en dat is prima zo! Niemand wordt dus gedwongen!! Verdiep u eerst voordat eens in de materie koopzondag, voordat maar wat gaat roepen en mensen gaat beledigen!

Geronimo schreef op 14-06-2019

@Hendrik, ik plaatste gewoon een reactie. Jij had nog niet gereageerd, dus jij eigent mij kwaliteiten toe, jou laten reageren, waarvan ik niet wist dat ik die bezit. Ten tweede beginnen discussies altijd op deze manier. En ja, ik ben altijd vrij uitgesproken, omdat een ieder dan direct weet waarvoor ik sta. Dat ik daarbij mensen beledig is niet mijn doel, maar het zegt wel meteen waar ik sta, zonder om de hete brij heen te draaien.

Geronimo schreef op 14-06-2019

@Lex, jij roep toetert zo maar wat. Jij doet aannames die totaal niet kloppen. Ik ben een kind van ondernemers, dus ik weet precies waarover ik praat. PS het mensen beledigen gaat jou ook prima af, lees je vorige reactie nog maar eens over.

De gewone man schreef op 14-06-2019

Geronimo, Lex heeft wel gelijk. Wanneer een ander niet het gelijke gedachtengoed heeft dan uw linkse gedachte, dan deugd diegene bij voorbaat al niet. Verplaatsen in een andere is er bij u niet bij. Helaas is dit een slecht kenmerk van linkse politici en links stemgerechtigden.

Lex schreef op 14-06-2019

"Een kind van ondernemers" ,ik heb in tijden niet zo gelachen! Ik kom bijna wekelijks in contact met kleine winkeliers in steden waar de koopzondag al jaren de gewoonte van de dag. Een deel van deze winkeliers doen niet mee met de koopzondag ,en vertelen mij allemaal dat ze geen omzet verlies hebben. Dit soort gelijke reacties zijn ook wel te vinden op internet, wanneer je de moeite neemt, deze op te zoeken! Dus kom aub niet met een flauwekul verhaal van "kind van ondernemers".

Hendrik schreef op 14-06-2019

Discussies gaan over het onderwerp zonder te oordelen over degene met wie je in discussie bent. En dat respect is bij bepaalde personen ver te zoeken.

Geronimo schreef op 14-06-2019

de gewone man? En die zijn rechts? Maar jij stemt FvD en als zulke mensen mij links noemen, dan ben ik blij. En dat haal je allemaal uit het feit, dat ik de kleine zelfstandige steun? Als zij er totaal geen extra kosten of omzetverlies van zouden hebben, indien zij gesloten blijven op zondag, dan zal die openstelling mij een rotzorg zijn. Alleen valt het niet te rijmen met het College, waar oa CDA en CU inzitten.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 14-06-2019

@Geronimo, jij houdt je vast aan een mening die je 50 jaar geleden hebt gevormd. Intussen is de maatschappij voor iedereen veranderd en kun je dat maar beter accepteren. Als je zelf niet wilt winkelen op zondag, prima! Maar respecteer ook de mening van anderen.

Geronimo schreef op 14-06-2019

@Hendrik, kijk even naar je tweede reactie op mij.

Geronimo schreef op 14-06-2019

@tut, te laat, heb jouw reactie net ervoor al ontzenuwd.

Lydia schreef op 14-06-2019

Als jullie nu eens wat aardiger tegen elkaar deden

De gewone man schreef op 14-06-2019

Geronimo. Gelijk maar even iets recht zetten, FvD zal geen stem van mij krijgen. Populisme houd ik niet van.

De gewone man schreef op 14-06-2019

Geronimo. Als er echt ondernemersbloed door uw aderen had gestroomd, dan had u niet zo links geluld en het voordeel uit een openstelling op zondag gehaald. Met of zonder personeel.

Heldern schreef op 14-06-2019

Tipula geronimo

Heldern schreef op 14-06-2019

T ' is 'n mugge en aans niks!

Geronimo schreef op 15-06-2019

gewone man, natuurlijk, geef het publiek nog meer kijkdagen, afgezien van eet/drinkgelegenheden, zodat ze het later goedkoper via internet aanschaffen. Ach nee, ik lul maar een beetje, de middenstand heeft hier totaal geen last van, de leegstand. zal ik mij wel verbeelden. Verder mag je zeggen dat ik zeur, er geen kijk op heb en wat je maar bedenken kunt. Maar met je woordje had, impliceer je dat ik lieg, en dat is nou net iets wat ik niet doe. Maw op jou reageer ik niet meer.

De gewone man schreef op 15-06-2019

Geronimo. Leegstand en publiek trekken ligt grotendeels aan de ondernemer zelf. Winkelen moet een beleving zijn, dit wil de mens tegenwoordig. Ze willen vertroeteld worden. In Nijverdal kan ik geen winkel opnoemen waar dat gebeurt. Plus het aanbod van diversiteit aan winkels ontbreekt het aan. Merendeel zijn rommel winkels. Uw gedachtengoed (wat Tut overigens terecht opmerkte) is van 50 jaar geleden. Zo ook het ontvangst in de winkels op Nijverdal. Ik weet u gaat niet meer op mij reageren, maar nogmaals, als er echt ondernemersbloed door uw aderen had gestroomd, dan had u dit allang gezien en opgemerkt.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 15-06-2019

Mensen kopen via internet omdat alle troep in de winkels absurd in prijs is gestegen. De kwaliteit van b.v. kleding en schoenen is tegelijk absurd verslechterd. Het hangt al als kreukelige vodjes in de winkel. Wegwerpkleding, zodat er constant wat nieuws gekocht moet worden. En daarbij de invoering van betaald parkeren; in Raalte verdwenen de winkels bij bosjes tegelijk. En met deze kennis heeft Nijverdal toch het betaald parkeren ingevoerd. Echte ondernemers werken minstens 60 uur per week. Misschien waren ze op zondag ook altijd bezig met administratie, inkoop etc.. Daartegenover hebben ze de vrijheid om door de week hun eigen vrije tijd te plannen. En ze verdienen ook goed, anders waren ze wel gestopt met hun zaak.

De gewone man schreef op 15-06-2019

Tut, deze keer ben ik het volledig met u eens. We leven in een wegwerp maatschappij. Degelijk spul hangt niet meer in de rekken. Voor kwaliteit zal men toch verder moeten kijken dan Nijverdal. Wanneer Nijverdal in staat is om een aantal gerenommeerde winkels aan zich te binden, dan zal men zien hoe het centrum gaat leven.

Uw reactie

Naam:
Bericht: