NKC'51 dicht bij kampoenschap na nieuwe zege

Datum: 27-05-2019

08:40 uur - Na twee uitwedstrijden stond er voor NKC’51 weer thuiswedstrijd op het programma. Victum uit Houten kwam op bezoek en wist het de Nijverdallers in de eerdere ontmoeting erg lastig te maken. NKC’51 won die wedstrijd met 21-23. Victum is nog niet zeker van lijfsbehoud, dus zal er alles aan doen om het NKC’51 zo lastig mogelijk te maken.

Na enkele minuten was het NKC’51 dat de score opende, waarna Victum direct iets terugdeed, 1-1. NKC’51 kwam erg moeilijk in het aanvallende spel, omdat er te slordig werd gespeeld en de aanvallen van korte duur waren. Uiteindelijk wist NKC’51 een gaatje te slaan bij 4-2 na een kwartier te hebben gespeeld. Beide teams hadden het verdedigend goed voor elkaar maar konden aanvallend de korf moeilijk vinden. NKC’51 bleef goed verdedigen en hield Victum op maar vier doelpunten in de eerste helft. Zelf zette NKC’51 daar erg weinig tegenover gezien de kwaliteit van de ploeg, acht keer werd er maar gescoord, dus gingen beide ploegen rusten met een 8-4 tussenstand.

Coach Gert Schorn was niet te spreken over de eerste helft en was dan ook onzeker of NKC’51 de wedstrijd winnend ging afsluiten, als het zo bleef spelen als in de eerste helft. NKC’51 moest uit een ander vaatje tappen in de tweede helft om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Na rust werd direct het verschil op zes gezet, 10-4. Deze voorsprong werd een hele tijd vastgehouden totdat het spel wat inkakte aan de kant van de Nijverdallers. Waar NKC’51 de voorsprong veel groter had kunnen maken, werd het wat gemakzuchtig en hield Victum zo in de wedstrijd. Via 12-6, 14-10 en 16-10 werd er afgefloten bij een stand van 17-13.

Door de overwinning op Victum en de winst van ODIK op Noviomagum, speelt NKC’51 komende zaterdag de kampioenswedstrijd tegen Noviomagum in Nijverdal, aanvang 15:30.