SVVN verliest wedstrijd om des keizers baard

Datum: 26-05-2019

19.51 uur - Afgelopen zaterdag speelde het eerste elftal van SVVN haar laatste competitiewedstrijd in Bergentheim tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Voor SVVN stond alleen plaats winst in de eindstand op het spel. Voor Bergentheim waren de belangen groter. Minimaal gelijkspel betekende een tweede plaats waarmee in de nacompetitie het thuisvoordeel wacht.

In Bergentheim maken ze een happening van de laatste wedstrijd en SVVN mocht daar deelgenoot van zijn. Teun de Neuze had de Vladding op een veilige manier in Banthum gebracht. Met slecht tien eigen spelers. De rest was geblesseerd of anderzijds niet beschikbaar.

Arbiter Cemil Taflan uit Deventer floot om half drie voor aanvang van deze wedstrijd. Al snel bleek dat de achterhoede van beide teams niet de sterkste was deze middag. Zowel bij de groenen (Bergentheim in dit geval) als blauwen (SVVN) was het ware gatenkaas achterin. Het gevolg was een vermakelijke eerste helft met vele kansen over en weer. Het was dan ook een erg open wedstrijd onder een prachtig voorjaarszonnetje.

Er waren zoveel kansen dat het een kwestie van tijd was voordat er doelpunten vielen. Hoewel de thuisploeg de mooiste en beste kansen had viel de eerste treffer aan de andere kant. In de 10de minuut neemt Melvin Morsink een vrije trap op links en onder druk werkt Niek Nijenhuis de bal achter zijn eigen doelman. Lang kon SVVN niet van de voorsprong genieten. In de 13de minuut krijgt Bergentheim een corner en aanvoerder Chiel-Jan Schuldink schiet in twee instanties raak.

Verder werd er niet gescoord in de eerste helft en dat mag toch wel een klein wonder heten. Wat kansen waren er over en weer. Maar de voorhoede van beide teams hadden hun vizier niet op scherp staan.
In de tweede helft is er eenzelfde spelbeeld te zien. Nu is het na iets meer dan tien minuten Bergentheim dat op voorsprong komt. Op rechts is Jeffry Plaggenmarsch eerder bij de bal dan keeper Patriz Loohuis en schuift hij de 2-1 in het net. Kansen zijn de tweede helft niet aan SVVN besteed. In de 63ste minuut werkt Martijn Pouwels een voorzet van rechts binnen en vijf minuten later is het Nick Buitenhuis die eenvoudig 4-1 aantekent. Even lijkt een afgang voor SVVN in de maak, maar bij 4-1 blijft het. Een wedstrijd die ook makkelijk in 10-7 had kunnen krijgen als we alleen de enorme kansen aan beide kanten tellen. In de 73ste minuut een uniek moment. Zes wissels in één keer. De 17-jarige Merlijn Beene maakte zijn debuut en speelde samen met zijn broer Thijs.

Door deze nederlaag eindigt SVVN als achtste. Bergentheim speelt volgende week in het kader van de nacompetitie thuis tegen Swift’64. Als laatste plaatste zich ook Kloosterhaar voor de nacompetitie en zij spelen uit tegen Rouveen. Quick treft in Oldenzaal De Esch. Quick speelt uit. Voorwaarts moet nog strijden voor klasse behoud. DES redde het vege lijf door te winnen van Juliana en kwam nog een paar kratten bier bij SVVN brengen als dank voor het vervullen van de sportieve plicht vorige week. Voorwaarts treft de winnaar van Harfsen en Sportlust Glanerbrug. Juliana komt de eerste ronde al in actie als het thuis speelt tegen DVOV.

Goed nieuws voor SVVN 2 tot slot. Zij wonnen gisteren de 3de periode en spelen volgende week zaterdag in de nacompetitie om promotie naar de reserve 2de Klasse in Ommen tegen OZC 3. Aanvang is 14:30 uur. Na afloop werd in het clubgebouw afscheid genomen van Kars ter Avest, Roy Mulder en assistent-trainer Sander Middelesch.

Opstelling: Patriz Loohuis; Alwin Zigterman, Kars ter Avest, Martijn ter Steege, Thijs Beene; Delano Burnama (73. Merlijn Beene), Marvin Thomas, Joost ten Kleij; Melvin Morsink (73. Sven Boerkamp), Roy Mulder en Frank Bolink (73. Tim Burnama).