SVVN vervult de noaberplicht

Datum: 20-05-2019

8.26 uur - Afgelopen zaterdag stond voor SVVN haar laatste thuiswedstrijd op het programma. Onder prachtige weersomstandigheden stond er niets meer op het SVVN nadat vorige week handhaving werd bewerkstelligd. Dat gold echter niet voor de tegenstander van deze middag. Juliana bezegelde vorige week het lot van Blauw Wit’66 en kan niet meer rechtstreeks degraderen. Juliana kan zelfs nog nacompetitie ontlopen. Het gat naar de veilige elfde plek is drie punten met nog twee wedstrijden te gaan.

Roy Mulder was geschorst voor deze wedstrijd. De aanvoerdersband zat nu om de arm van Kars ter Avest die juist terugkwam van een blessure. Melvin Hulsman nam zijn plek in de punt van de aanval over. Yorick Nijstad is nog niet vast gespeeld en koos voor een optreden in SVVN 2 omdat die gisteren voor handhaving speelde. Hetgeen overigens lukte door 2-0 overwinning op Wilhelminaschool 2. Deze plek werd overgenomen door Kars ter Avest. Chiel Karkdijk viel vorige week geblesseerd uit en werd vervangen door Marvin Thomas. Marvin startte nu in de basis.

Ondanks dat er voor SVVN niets op het spel stond, startte zij voortvarend. SVVN dicteerde de wedstrijd en kreeg enkele uitgelezen kansen om op voorsprong te komen. In de 9de minuut gaat Rowan Wijnen goed door op rechts. Zijn schot in kansrijke positie gaat nipt over. In de 15de minuut bereikt een steekbal Marvin Thomas op rechts. Hij is eerder bij de bal dan de keeper en schiet de bal langs hem heen. Helaas gaat de bal net langs de verkeerde kant van de paal. In de 29ste minuut is er aan de zijlijn ter hoogte van de dug out een verschrikkelijke aanslag op Delano Papilaja. De dader krijgt slechts geel, waar rood op zijn plaats was. Delano moet per brancard van het veld af. Johnny Teterissa vervangt hem

In de 32ste minuut krijgt Frank Bolink op links de bal. Hij zet met zijn crosspass Melvin Morsink vrij voor de keeper. Melvin schiet tegen de keeper aan in plaats van in het doel. Een aloude voetbalwet zegt dat als je zelf de kansen niet afmaakt de tegenstander dat wel doet. Een schot van grote afstand van Tim Harberink verrast keeper Patriz Loohuis en wappert zo het doel in. Aan het einde van de eerste helft volgde nog een lange blessuretijd. Een bal vanuit het middenveld bereikt Melvin Morsink en nu weet hij de bal wel achter doelman Calvin Bos van de gasten te krijgen en de meer dan terechte gelijkmaker aan te tekenen. Vlak voor rust is er veel tumult als Melvin Morsink een vrije trap op de binnenkant van de paal kopt. De keeper vangt de bal. De scheidsrechter geeft aan dat de bal over de lijn is en dat het dus een doelpunt is. Later herziet hij deze mening na contact met de clubgrensrechter. Zo gaan we rusten met een 1-1 stand.

De tweede helft kent eenzelfde spelbeeld als de eerste. Het is niet zo sprankelend als vorige week, maar wel dikke prima en beter dan we gemiddeld dit seizoen voorgeschoteld kregen. In de 48ste minuut trekt Melvin Hulsman naar binnen en schiet vrij voor de keeper tegen hem aan. In de 52ste minuut een grote kans voor Juliana. Een schot van rechts wordt gepareerd door Patriz Loohuis. In de 56ste minuut komt SVVN op voorsprong. Een voorzet van links komt bij de tweede paal bij Melvin Morsink die onberispelijk binnenkopt. Pikant detail is dat er deze wedstrijd vier treffers worden geannuleerd.

Toch vallen er ook doelpunten die wel doorgang vinden. In de 76ste minuut is er voorzet op Melvin Morsink, die bezorgt de bal bij Melvin Hulsman die op zijn beurt Marvin Thomas in stelling brengt. De verschalkt de doelman met een lage schuiver en tekent 3-1 aan. Hiermee is de wedstrijd wel gespeeld. Ook het slotakkoord is voor de thuisclub. In de 85ste minuut geeft Melvin Morsink de bal op een presenteerblaadje aan Melvin Hulsman die cadeautje met beide handen aanpakt en de 4-1 eindstand op het scorebord zet.

Door dit resultaat is Juliana veroordeelt tot het spelen van nacompetitie. Voor de tweede plek gaat het tussen DES en Voorwaarts. DES won gisteren de onderlinge ontmoeting en heeft nu twee punten voorsprong op Voorwaarts. Volgende week gaat DES op bezoek bij Juliana en ontvangt Voorwaarts OZC. SVVN sluit het seizoen af in Bergentheim. De thuisclub heeft zich al gekwalificeerd voor de nacompetitie en heeft één punt nodig voor de tweede plaats. Inzet voor SVVN is het linker rijtje. Dan zal er gewonnen moeten worden. Als dan de resultaten op andere velden meezit kan SVVN zelfs nog zesde worden.

De wedstrijd VV Bergentheim 1 tegen SVVN 1 begint om 14:30 uur. De scheidsrechter op Sportpark Moscou is de heer Cemil Taflan uit Deventer.
Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Delano Papilaja (29. Johnny Teterissa), Kars ter Avest; Rowan Wijnen (69. Sven Boerkamp), Marvin Thomas, Joost ten Kleij; Melvin Morsink, Melvin Hulsman en Frank Bolink.