Schoolkorfbaltoernooi bij NKC’51

Datum: 15-05-2019

07:31 uur - Op donderdag 23 en vrijdag 24 mei organiseert NKC’51 het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi van de gemeente Hellendoorn. Zo’n 30 teams met bovenbouwleerlingen van basisscholen uit de gemeente zullen dan strijden om het schoolkorfbalkampioenschap van 2019. 

 

De winnaars mogen onze gemeente ook gaan vertegenwoordigen op de provinciale kampioenschappen op 22 juni in Almelo. 

 

Net als vorig jaar wordt er weer de spelvorm 4Korfbal gespeeld, met teams van 4 kinderen (2 jongens en 2 meisjes). Zij spelen met hun tegenstanders in één vak en mogen altijd aanvallen op de korf waar ze op moeten scoren, waarbij ze als de tegenstanders de bal in handen krijgen natuurlijk direct moeten verdedigen. Deze spelvorm is vorig jaar geïntroduceerd en zorgt voor meer activiteit, meer uitdaging en meer doelpunten.  

 

Naast prestaties gaat het bij het schoolkorfbaltoernooi ook om sportiviteit en respect en daarom zal ook dit jaar weer de Fair Play-award worden uitgereikt aan het team wat zich het meest sportief gedraagt tegenover tegenstanders, scheidsrechters en anderen.   

Ouders, klasgenootjes en andere supporters zijn natuurlijk van harte welkom om hun favoriete team te komen aanmoedigen op het NKC-terrein aan de Sportlaan. Het complete programma van het toernooi is te vinden op https://www.tournify.nl/live/nkc51. Hier worden tijdens het toernooi ook de actuele standen bijgehouden.

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: