Farm Food stimuleert ‘Neem je hond mee naar het werk’-dag en zamelt geld in voor Dutch Cell Dogs

Datum: 14-05-2019

15:51 uur - 21 juni a.s. is Internationale ‘Neem je hond mee naar het werk’-dag. Farm Food Hondenvoeding wil werkend Nederland die dag extra stimuleren hun hond mee te nemen naar het werk, door de positieve effecten te belichten. Met leuke winacties op social media en een inzamelingsactie voor Stichting Dutch Cell Dogs willen ze de internationale dag in Nederland op de kaart zetten.

 

Positieve effecten van een hond op de werkvloer

Een hond mee naar het werk gebeurt in Nederland nog nauwelijks. Volgens prof. dr. Marie-Jose Enders, bijzonder hoogleraar op het gebied van mens-dier relaties, is dat zonde gezien de positieve effecten die een hond op de werkvloer teweegbrengt. “Het gezelschap van een hond is plezierig. Je hebt je maatje bij je, dat maakt je meer ontspannen.” Dit geldt niet alleen voor het baasje, ook collega’s profiteren volgens de bijzonder hoogleraar van de voordelen. “Het kijken naar een hond verzet de gedachten en geeft een prettig gevoel. Als je het dier aait, daalt je cortisollevel en daarmee stress, en stijgt je oxytocinelevel (het goed-gevoel-hormoon). Daardoor voel je je beter in staat om stressvolle situaties te ‘overleven’.”

Een bijkomend voordeel is de verplichte wandelpauze, vindt Sharon van Dijk van Farm Food. “Om je viervoeter even te laten plassen, moet je echt even weg van je werkplek om een ommetje te maken. Dit

draagt bij aan de productiviteit, fitheid en mobiliteit van de werknemer. Een hond zorgt er daarnaast voor dat de band tussen collega’s sterker wordt en er een gezelligere en levendigere sfeer op de werkvloer ontstaat. En voor de hond is het natuurlijk ook leuk, want die zit niet de hele dag alleen thuis te wachten tot de werkdag van zijn baasje voorbij is.”

Doneeractie Dutch Cell Dogs

Een mooi praktijkvoorbeeld waarin de positieve effecten van honden op de werkvloer zichtbaar zijn is Stichting Dutch Cell Dogs. Deze stichting begeleidt gedetineerden bij het trainen van asielhonden met aanpassingsproblemen. Met als gevolg grote positieve veranderingen voor zowel de honden als de gedetineerden. De meeste honden van Dutch Cell Dogs zijn mishandeld en daardoor moeilijk plaatsbaar. In 2009 besloten oprichters Marlies de Bats en Betty Buijtels deze honden te koppelen aan gedetineerden. Dat bleek een gouden match. Marlies: “Zelfs de meest verstarde en gesloten mannen braken open. Mens en hond - beiden tegen hun wil opgesloten - wisten elkaar te helpen. De probleemhonden werden weer een fijne gezinshond en de gedetineerden resocialiseerden.” Dutch Cell Dogs geeft zowel mensen als honden die hun vrijheid kwijt zijn geraakt, een nieuwe kans. Farm Food steunt de stichting en roept bedrijven en particulieren op om in het teken van Internationale ‘Neem je hond mee naar je werk’-dag een vrij bedrag te doneren via www.neemjehondmeenaarhetwerkdag.nl, in ruil voor exposure op de website.

Winactie social media

Om de Internationale ‘Neem je hond mee naar het werk’-dag nog meer betekenis te geven organiseert Farm Food een winactie op Facebook en Instagram. Sharon vertelt: “Bij Farm Food zijn honden op de werkvloer onderdeel van onze bedrijfscultuur. Een bron van gezelligheid en het levert regelmatig leuke kiekjes op.” Voor de 10 leukste social posts met #neemjehondmeenaarhetwerkdag heeft Farm Food leuke prijzen in petto, met als hoofdprijs twee overnachtingen met hond aan zee voor twee personen. Ook bedrijven maken kans op leuke prijzen. Onder de deelnemende bedrijven wordt onder andere een groepsworkshop verloot op het gebied van communicatie en/of timemanagement (aangeboden door FocusXL) en kaarten voor Dutch Pet Conference (aangeboden door Bartels Academy). 


Meer informatie of doneren?

Ga naar www.neemjehondmeenaarhetwerkdag.nl of www.farmfood.nl.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: