De 32e Tecklenburg Rundfahrt Zelfde tocht, nieuw jasje

Datum: 13-05-2019

17:22 uur - Op zaterdag 1 juni organiseert Fiets Toer Club CC’75 uit Nijverdal weer de befaamde Tecklenburg Rundfahrt, die ook dit jaar weer verreden wordt in de schitterende omgeving van het Duitse Ibbenbüren (iets meer dan een uurtje in de auto vanaf Nijverdal). Een toertocht die onder kenners ook wel betiteld wordt als het beste alternatief voor de Amstel Gold Race.

 Want naast een goed georganiseerde tocht staat de Tecklenburg Rundfahrt ook bekend om haar heuvelachtige omgeving met enkele pittige beklimmingen. Een voordeel ten opzichte van de Amstel Gold Race is dat de Tecklenburg Rundfahrt minder massaal is, omdat er een maximaal aantal van 2500 deelnemers kan meedoen. Het is niet voor niets dat de NTFU deze tocht de waardering ‘extra goed geregeld’ heeft gegeven: kwaliteit gaat in deze namelijk boven kwantiteit. 

 

Nieuwe sponsor!

Het is dit jaar dus alweer de 32e keer dat FTC CC’75 deze tocht organiseert, al zijn er dit jaar enkele zaken anders dan de voorgaande edities. Voorheen was Sportvoedingwebshop zowel naamgever als sponsor van de tocht. Na een jarenlange en prettige samenwerking is daar met ingang van dit jaar een einde aan gekomen. Het hoofdsponsorschap is overgenomen door VolkerWessels en in DA Frederiek is een nieuwe sponsor gevonden voor het leveren van sportvoeding.

 

Alleen voorinschrijving!

Om deel te nemen aan de Tecklenburg Rundfahrt moet er vooraf ingeschreven worden via de website www.tecklenburgrundfahrt.com. Maximaal 2.500 deelnemers kunnen starten voor de 32e editie van de Tecklenburg Rundfahrt. Daginschrijving is niet mogelijk en ervaring leert dat de voorgaande jaren allemaal het predicaat ‘uitverkocht’ meekregen. Wie zich voor 1 mei heeft ingeschreven, krijgt zijn startbewijs (stuurbordje) thuisgestuurd. Degene die zich na die datum inschrijven, kunnen hun stuurbordje afhalen bij de start. Daarnaast ontvangen alle deelnemers een Super Liquid Gel en Xtra Bar voedingsreep en een zakje sportdrank, waarmee een bidon onderweg kan worden bijgevuld. DA Fredriek verzorgt ook de sportdrank bij de verschillende stops. 

 

Routes:

Ook dit jaar kan er weer gekozen worden uit een drietal routes: 100 km met 1800 hoogtemeters, 130km met 2100 hoogtemeters en 160km met 2400 hoogtemeters. Welke route een deelnemer ook kiest, vaststaat dat er flink geklommen moet worden. Naast prachtige routes in  een heuvelachtige omgeving met enkele ‘kuitenbijters’ wordt de tocht gedragen door vele vrijwilligers uit de gemeente Hellendoorn. Vrijwilligers leiden het parkeren in goede banen, zorgen voor een vlotte doorstroming bij het afhalen van de voorinschrijvingen, delen krentenbollen en bananen uit bij de stops en beveiligen drukke en gevaarlijke punten op de route. Het enige dat de organisatie niet in de hand heeft is het weer en het gedrag van deelnemers. De tocht voert dan wel zo veel mogelijk over verkeersluwe wegen, maar ook hier gelden de normale verkeersregels. De organisatie doet dan ook een klemmend beroep op het gezonde verstand van alle deelnemers om deze regels te respecteren en de aanwijzingen van de vele vrijwilligers op te volgen. 

 

Finish!

Aan het eind wacht daar dat ene heerlijke moment waar je de hele dag naar toe gewerkt hebt: de finish! Languit in het gras genieten van een welverdiend biertje en een broodje currywurst om de hele tocht nogmaals de revue te laten passeren, na te genieten en met elkaar het verdere fietsseizoen te bespreken!Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: