Heren Het Ravijn starten met kwartfinale play-offs tegen AZC; Dames uitgeschakeld.

Datum: 06-05-2019

08:58 uur - De waterpoloheren van Het Ravijn starten komend weekend met de kwartfinale play-offs om het landskampioenschap van Nederland. Na een goede voorbereiding in Berlijn, waar afgelopen weekend werd gespart tegen Potsdam, wacht aanstaande vrijdag regerend landskampioen en bekerhouder AZC uit Alphen aan den Rijn.

De Ravijnheren beginnen vrijdagavond 10 mei met een uitwedstrijd in zwembad De Thermen in Alphen. Zaterdagavond 11 mei volgt de thuiswedstrijd in Het Ravijn. Een eventuele derde wedstrijd wordt, indien nodig, gespeeld op zondag 12 mei, opnieuw weer in Alphen aan den Rijn. Het tijdstip waarop alle drie de wedstrijden gaan beginnen is 19:00 uur.

 

 

De waterpolodames van Het Ravijn zijn in de halve finales helaas uitgeschakeld. Na een goed trainingskamp bij het spaanse CN Mataró, bleek regerend landskampioen- en bekerhouder Polar Bears, in twee wedstrijden een niet te kloppen ploeg voor het team van Jan Mensink. Donderdagavond waren de berinnen in eigen huis al met 8-4 te sterk voor de Nijverdallers. Vrijdagavond won de Edese ploeg met 7-13 van en in Het Ravijn. De Ravijndames begonnen de twee halve finale wedstrijden wel goed aan de wedstrijd, maar de jonge ploeg verzuimde telkens de gecreërde kansen goed af te ronden. De Edese ploeg wist elke doelkans wel succesvol te verzilveren en zijn dan ook de terechte finalist voor het landskampioenschap. De tegenstander van Polar Bears in die finale wordt Widex/GZC-Donk, dat UZSC in twee wedstrijden met 8-5 en 9-7 wist uit te schakelen. 

 

Vrijdagavond werd het ook de laatste wedstrijd voor twee routeniers in de damesploeg. Tessa Stutterheim en Lisanne Zonder speelden hun laatste wedstrijd in de Nijverdalse hoofdmacht. Beiden hangen hun waterpolocap voor het eerste team wegens hun maatschappelijke carriere aan de wilgen. Stutterheim doet dat na maar liefst 15 jaar voor de hoofdmacht te hebben gespeeld. Op een later tijdstip zal op passende wijze nog aandacht aan het afscheid worden besteed.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: