Een nederlaag met perspectief?

Datum: 22-04-2019

19.36 uur - Afgelopen zaterdag speelde SVVN de 12de thuiswedstrijd van het seizoen. Nummer drie van de ranglijst Quick’20 kwam vanuit Oldenzaal om te sparren met de groenwitten. Beide teams strijden om de nacompetitie. Quick om een plekje te bemachtigen in de nacompetitie voor promotie naar de 2de Klasse. SVVN juist om de nacompetitie voor degradatie naar de 4de Klasse te ontlopen.

Het is een understatement om te veronderstellen dat SVVN niet in een blakende vorm verkeerd. De laatste wedstrijden waren niet alleen qua resultaat teleurstellend. Ook qua spelniveau was het niet goed om het maar eufemistisch uit te drukken.

Weer waren er de nodige wijzigingen te noteren in de opstelling van SVVN. Alwin Zigterman keerde terug in de basis ten faveure van Johnny Teterissa. Joost ten Kleij keerde terug op het middenveld na een schorsing ten koste van Leon Kienhuis en Roy Mulder nam de plek in van Marvin Thomas. Het vertrouwen in een goed resultaat is zeer broos. Quick is een zeer goed voetballende ploeg en bij SVVN is het gewoon niet in deze periode.

Scheidsrechter Maneschijn uit Daarlerveen hanteerde om half drie voor het eerst zijn fluit voor het beginsignaal. Ondanks dat iedereen het niet met uw reporter eens is vond hij dat het vandaag niet ontbrak aan strijdlust. Anderzijds was er helemaal niets wat lukte. Ook Quick deed het in het begin rustig aan zodat er een vlakke wedstrijd ontstond in den beginne. Maar als Quick ook maar een beetje gas geeft dan komt SVVN in de problemen. In tegenstelling tot vorige week zijn het niet de backs, maar rammelt het deze keer juist in het centrum. Uiteraard doe je verdedigen met het hele team en komen de verdedigers vaak in een ondertal situatie terecht.

In de 17de minuut moet SVVN voor het capituleren. Dylan Rickhoff wordt op 18 meter geheel vrijgelaten recht voor het doel en hij verschalkt met een precieze schuiver de kansloze doelman Patriz Loohuis. Loohuis ontpopt zich zoals elke week de laatste weken tot man van de wedstrijd aan SVVN kant. Door hem wordt menig doelpunt voorkomen en blijft het lang iets van een wedstrijd. Iets van een wedstrijd, want SVVN kan geen enkel keer gevaarlijk worden deze middag. SVVN grossiert in onnodig balverlies. De aanvallers lopen er verloren bij want zij komen al helemaal niet in balbezit. In de 33ste minuut verlaat Delano Papilaja geblesseerd het veld. Johnny Teterissa vervangt hem.

In de laatste tien minuten van de eerste helft gaat het helemaal mis voor SVVN. In de 36ste minuut trekt Florian Boitelle in de zestien van rechts naar binnen en schiet de bal in de uiterste verre hoek raak. Nauwelijks bekomen van de teleurstelling ligt een minuut later de bal weer achter Patriz Loohuis. Weer is het Florian Boitelle die nu in de 16 de bal vol op zijn pantoffel krijgt en de bal in het doel kogelt. Hiermee is het leed nog niet gedaan. In de 40ste minuut wordt er vreselijk geknoeid en wordt dat keihard afgestraft. Jurriën Mulder slalomt om Loohuis heen en tekent beheerst de 0-4 aan.

Donkere wolken op een stralende zaterdag? Gelatenheid regeert in de rust. Meer is er momenteel niet van. Het wil klaarblijkelijk niet beter dan dit. In de tweede helft laat Quick, gesteund door de ruime voorsprong, de teugels duidelijk vieren. SVVN mag nu ook aan aanvallen denken en betaalt zich al snel uit in een doelpunt. Frank Bolink trekt van links naar binnen en schiet via een verdediger de bal in de verre hoek. Zou het iets van eretreffer zijn deze middag? Een paar minuten later manoeuvreert Frank op identieke wijze weer langs zijn tegenstander. Zijn schot gaat nu echter nipt langs de verkeerde zijde van de paal.

Toch nog lichtpuntje op deze middag. Johnny Teterissa verlaat helaas licht geblesseerd het veld en hij wordt vervangen door een debutant. Onder luid applaus van onder andere zijn moeder betreedt de 18-jarige Sven Boerkamp het veld. Hij treedt hiermee in de voetsporen van zijn vader die jarenlang centraal in de verdediging van SVVN stond. Sven staat op het middenveld en zit overal tussen. Zijn energie werkt aanstekelijk. Het is niet aan een SVVN-verslag om alle kansen van Quick te benoemen. Ze waren talrijk en omdat het vizier niet goed stond of omdat uitblinker Loohuis in de weg stond. Het bleef 1-4.

In de 85ste minuut wordt Frank Bolink op de rand van de zestien neergelegd. Roy Mulder gaat achter de bal staan en laat net als in Oldenzaal de doelman kansloos met zijn vrije trap. Een resultaat zit er echter nimmer in. Sterker nog in blessuretijd wordt verschil weer groter. Invaller Lars Spit schiet van de 16 ongehinderd de bal in de kruising. Nog verder in blessuretijd tikt Cees Schurink van dichtbij de 2-6 eindstand tegen de touwen. Zo verliest SVVN uiteindelijk kansloos deze wedstrijd. Jammer voor het doelsaldo dat er twee late treffers bijkwamen.

Het goede nieuws kwam van de andere velden. Ondanks een makkelijker programma won, in tegenstelling tot vorige week, geen van de concurrenten. SVVN zakte wel op doelsaldo naar plek 10 door het gelijke spel van VV Mariënberg. Wilhelminaschool won wel en kan bij winst in het inhaalduel tegen Juliana’32 zich veilig spelen. SVVN komt pas op 11 mei in actie. Dan speelt het in Hengelo tegen Wilhelminaschool. De wedstrijd op Sportpark De Vikkershoek begint om 14:30 uur.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Delano Papilaja (33. Johnny Teterissa, 65. Sven Boerkamp), Kars ter Avest; Delano Burnama, Joost ten Kleij, Melvin Hulsman; Bas Koedijk (76. Melvin Morsink), Roy Mulder en Frank Bolink.
Geel: Kars ter Avest, Frank Bolink, Melvin Hulsman en Martijn ter Steege.