INGEZONDEN BRIEF: De ene hand wast de andere? Of toch niet

Datum: 17-04-2019

18:18 uur - Ligt het aan mij of gaat de gemeente Hellendoorn wel erg coulant om Bilal Durmaz, personal coach van Plan Nijverdal (voorheen Gym to B). Hij had het plan opgevat om op de voormalige vuilnisstort op de hoek Holterweg - Bergleidingweg een oefenpark voor mountainbikers te maken.  Nu blijkt er echter een sanering van de grond nodig. De gemeente draait voor deze kosten op. Dus eigenlijk wij als belastingbetaler.
 

Nu moest ik ineens denken ,is het toevallig dat de gemeente in deze zo mak reageert of heeft het iets te maken met het feit dat Heutink primair onderwijs, van Rijssen naar Nijverdal verhuist.  De gemeente heeft hierdoor een mooi stukje grond op het industrie terrein kunnen verkopen en is hier erg mee in hun nopjes.
 
Een nieuw zakelijk vriendje in het dorp en laat dit nieuwe vriendje nu ook toevallig de eigenaar zijn van Plan Nijverdal .
Het zou wel heel vervelend zijn om die nieuwe vriendschap in de waagschaal te leggen alleen maar vanwege een rekening voor asbestsanering op de voormalige vuilstort. 
 
Een inwoner van de gemeente Hellendoorn



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

K E schreef op 17-04-2019

Zo werkt het in de politiek, en de politiek denkt dat de burger dom is.

Bertus schreef op 17-04-2019

Lijkt toch nergens op hij was illegaal bezig en wij draaien er weer voor op was toch niet zijn grond .

Geronimo schreef op 18-04-2019

@?, de gemeente zelf is hier al jarenlang fout bezig. Hoe kun je nu asbest, wat zeer schadelijk voor de gezondheid is, jarenlang in de grond laten zitten. Zij speelden met de gezondheid van de burger, dus ben blij dat Bilal Durmaz hier wat tegen onderneemt.

Henk schreef op 18-04-2019

Wij blijven het op de voet volgen zodra er weer wat gebeurt zet ik het op twitter . De gebruiker moet t betalen en niet de bevolking van hellendoorn

janneman schreef op 18-04-2019

De gebruiker betaald is inmiddels redelijk algemeen gebruik. Echter "de vervuiler betaald" zou logischer zijn. Uiteindelijk is de gemeente Hellendoorn faciliterend aan zijn burgers en ondernemers gevestigd binnen de gemeente. Als gemeente dus gewoon je verantwoordelijkheid nemen en saneren. Daarnaast in het verlengde daarvan is het zeker in het algemeen belang om ondernemerschap binnen de gemeente te faciliteren en te stimuleren.

Mitis schreef op 18-04-2019

Wel oppassen met beschuldigen. Deze oude vuilnisbelt ligt hier al meer dan 45 jaar. De belt was geen deel van het horecabedrijf dat naast de belt gevestigd was. Er vind nu nieuwbouw plaats op het kavel van het horecabedrijf. De belt is een oud probleem van de gemeente die dacht dat wegkijken de zaak wel zou oplossen. Het is idd een gaaf cross heuveltje, mijn jochies hebben er zich vroeger met hun fietsjes goed vermaakt.

k e schreef op 18-04-2019

Janneman; de gemeente werkt met belasting geld , dus de burger draait er voor op.

Maarten schreef op 18-04-2019

@geronimo, zolang het in de grond zit, is het niet gevaarlijk.

Geronimo schreef op 19-04-2019

@Maarten, grondwater?

Ibequin schreef op 19-04-2019

Weer iets om negatief over de schrijven. De grond moet toch schoon en dan kan iedereen weer verder. Het is een mooi en goed Plan wat er komt en wees daar eens blij mee. Er wordt iets gedaan waar we weer trots op kunnen zijn, wie het ook voor elkaar maakt, wie het ook gaat beheren. Grond op het industrie is voor iedereen te koop denk ik, dus ook voor de mensen die nu kritiek hebben. Kopen jullie een stuk grond en begin er iets op.

Geronimo schreef op 19-04-2019

De gemeente Hellendoorn moet de voormalige vuilnisbelt saneren, maar hoopt te kunnen volstaan met het aanbrengen van een nieuwe deklaag. Het is toch van de zotte, dat de gemeente probeert er op deze manier onderuit te komen. Gewoon opruimen die troep.

Maarten schreef op 19-04-2019

Asbestvezels hechten zich aan de grond en zullen niet in het grondwater komen.

Pibernik schreef op 19-04-2019

Volgens mij zijn er al meer dan genoeg routes waarde mountainbikers kunnen oefenen in de gemeente Hellendoorn.

Mitis schreef op 20-04-2019

Denk en hoop niet dat onze gemeente er weer met wegkijken vanaf komt, de provincie zal dat hopelijk niet toe staan. Schoonmaken dus! Het lijkt mij het best alle bestuurlijk bloopers van de laatste jaren, parkeerbeleid, parkeergarage inclusief de in de begroting verstopte lijken boven tafel te halen en de artikel 12 procedure op te starten, uithuilen en met een schone lei opnieuw beginnen.

Geronimo schreef op 20-04-2019

Maarten, betreft het hier ongebonden abest?

Geronimo schreef op 20-04-2019

@Maarten, onder asbesthoudende stortplaatsen, kunnen vezels via het grondwater uiteindelijk het oppervlaktewater bereiken. Hechtgebonden asbestvezels, vezels die goed zijn verankerd in het dragermateriaal (bijvoorbeeld asbestcement), verplaatsen zich daarentegen niet of nauwelijks zolang het dragermateriaal niet verweerd of beschadigd is. En ik geloof niet dat er hier sprake is van dragermateriaal.

Geronimo schreef op 20-04-2019

Bedoel ongeschonden dragermateriaal.

William S. Burroughs schreef op 20-04-2019

Aan Geronimo. Wat je tijdens scrabble allemaal niet met het woord asbest kan doen gedurende deze asbestproblematiekdiscussie (27 letters!) Asbesjemenou! zou Loekie gezegd kunnen hebben. Was ik nu maar even @Maarten dan had ik 'ik heb werkelijk geen flauw idee' kunnen zeggen. Prettig Pasen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 21-04-2019

Inderdaad gevalletje ‘politici dansen op de muziek van ondernemers’.

Gerrit schreef op 22-04-2019

Zand erover, zit veel te veel troep in uit de fabrieken in Nijverdal.Op het grasveldje kan een mooie baan gemaakt worden.

Uw reactie

Naam:
Bericht: