Reactie GroenLinks Hellendoorn op overlijden Dennis op den Dries

Datum: 15-04-2019

15.35 uur - Vanmorgen bereikte ons het vreselijke nieuws dat Dennis op den Dries is overleden. Hij was namens GroenLinks wethouder van de gemeente Hellendoorn vanaf 2018. Daarvoor was hij 4 jaar raadslid en 4 jaar commissielid voor GroenLinks.

 
 
Met Dennis verliezen wij een enthousiast, bevlogen, sociaal, energiek, standvastig, eigenwijze rakker, die met deze eigenschappen GroenLinks steviger op de kaart heeft gezet. Samen met Wouter Felix heeft hij in 2009 het initiatief genomen om als GroenLinks zelfstandig, op eigen kracht verder te gaan als partij om in 2010 als GroenLinks voor het eerste zelfstandig mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen.
Met zijn karakteristieke manier van politiek voeren verdiende hij veel lof en haalde hij als oppositie belangrijke punten van GroenLinks binnen, zoals de energievisie. Constructief en op de inhoud, dat was zijn manier.
 
Drie jaar geleden werd bij Dennis acute leukemie vastgesteld, waarna de goede periode werden afgewisseld met intensieve behandelingen. Dennis bleef deze hele periode gewoon Dennis, als hij maar een beetje kon gaf hij zich voor 100%. Aan zijn inzet lag het niet, maar zoals Dennis zelf deze tijd altijd aangaf, “Strijden? Er is niets om te strijden, je moet gewoon geluk hebben..” dat was Dennis.
 
GroenLinks HellendoornReacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: