Overlijdensbericht wethouder Dennis op den Dries

Datum: 15-04-2019

 
14:11 uur - Met grote verslagenheid hebben college, raad en medewerkers vandaag kennisgenomen van het overlijden van wethouder Dennis op den Dries. Een wethouder die met zijn enorme drive en enthousiasme het college, de raad en alle medewerkers wist te boeien en te motiveren. En dat alles ging gepaard met een duidelijke visie en humor. Dennis is slechts 35 jaar geworden.

 

‘Dit nieuws is niet te bevatten. Wat een oneerlijke strijd. Een strijd die hij zo hoopvol aanging en toch heeft moeten verliezen. Ik heb er nauwelijks woorden voor. We moeten een inspirerende collega, een gedreven wethouder en vooral een goed mens missen,’ aldus burgemeester Anneke Raven. 

Na de benoeming van Dennis als wethouder namens GroenLinks in juni 2018 heeft hij aan iedereen laten zien waar zijn idealen lagen. Het accent op ‘duurzaam’ in het coalitieakkoord paste hem goed. Naast het energievraagstuk, was hij ook verantwoordelijk voor sport, groenonderhoud en wegen. Voor elk beleidsterrein zette Dennis zich voor de volle honderd procent in.

In de zomer van 2016 werd Dennis voor het eerst getroffen door acute leukemie. Hij overwon deze tegenslag. Zijn benoeming als wethouder in juni 2018 was voor hem dan ook een echt nieuw begin. Hij pakte zijn rol met veel enthousiasme en voortvarendheid op. Na zijn benoeming werd duidelijk dat Dennis opnieuw met een tegenslag moest omgaan. Hij bleef altijd onverwoestbaar strijden en de stamceltransplantatie die hij vorig jaar onderging leek succesvol. Tot anderhalve maand terug was hij weer aan het werk als wethouder. Een aantal weken geleden werd Dennis opnieuw opgenomen in het ziekenhuis vanwege hoofdpijnklachten. Uit medisch onderzoek bleek dat kwaadaardige cellen de oorzaak hiervan waren. Er volgde een zeer zwaar en extra risicovol behandeltraject.

Dennis was sinds 2014 raadslid en fractievoorzitter namens GroenLinks. Het raadslidmaatschap vervulde hij met verve, met humor en zeer constructief. Hij hield van het politieke debat en was een geweldig redenaar. ‘Boter bij de vis’ waren kenmerkende woorden om resultaten te bereiken.

Voor zijn wethouderschap was hij kwartiermaker bij een zorginstelling. De reden voor Dennis om in de politiek te stappen was om zaken te veranderen. Zo vertelde hij ‘ik heb grote idealen op het gebied van duurzaamheid, eerlijk delen en gelijkwaardigheid, die ik graag samen met anderen in concrete acties wil omzetten.’ Anneke Raven: ‘Wat hadden we hem dat graag zien voortzetten.’ 

Condoleanceboek
In de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur ligt een condoleanceboek. In dit boek kan iedereen die wil zijn of haar medeleven betuigen. Dit is ook mogelijk via een digitaal condoleanceregister op www.hellendoorn.nl/condoleren.

 

 

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 15-04-2019

Ik snap dat de berichtgeving vrij summier was, maar dat hij er zo slecht aan toe was had ik niet verwacht. Hierbij condoleer ik zijn familie en vrienden. RIP.

Mitis schreef op 16-04-2019

Idd Geronimo, hij was niet van mijn club maar wel 1 van de weinigen met een duidelijk begrijpbaar verhaal, een verademing tussen tussen de dikdoeners en luchtverplaatsers.

Uw reactie

Naam:
Bericht: