Overijssels Kampioenschap Hengelo – 3 Kampioenen voor de Lochsprinters!

Datum: 15-04-2019

8.22 uurOndanks dat het best koud was, zat de stemming er goed in! 33 Lochsprinters wilden wel een kansje wagen tijdens het eerste Provinciaal Kampioenschap van dit seizoen. Het kacheltje in de tent zorgde ervoor dat de rijders tussen de trainingsrondjes en manches door even weer goed op konden warmen. 

Jaïr Tomasoa ging bij de J9 als een speer van start. Hij reed zowel in zijn manches als in zijn kwart én halve finale als eerste over de streep! Helaas lukte het in de beslissende finaleronde niet om zich verder naar voren te vechten en kwam hij daar als 7e over de streep. 

Dean KleenScholten maakte , na een vervelende blessure in het naseizoen, een mooi comeback door vandaag heel sterk te rijden. Met één keer een eerste en twee nummer 2 noteringen in de manches , mocht hij de halve finale als derde over de finish. In zijn  finaleronde leek niets hem meer in de weg te staan en na een hele sterke start wist hij zijn voorsprong de gehele race vast te houden en mocht hij zich Overijssels Kampioen noemen!!!

Voor Sem van Heun zijn eerste Provinciaal Kampioenschap. Ook hij reed mooi voorin bij de J14 en wist door te dringen tot de halve finale. Daar kwam hij er helaas niet goed tussen en kwam hij als 7e over  de streep. Thico Sasbrink had bij de J14 iets meer geluk. Door een valpartij voor hem , wist hij zich als 4e toch te plaatsen voor de finalerace, waar hij als 7e eindigde.

Voor de 18+rijders zat de racedag er na 3 manches helaas op. 

Isa Baan maakte het ook vandaag weer waar bij de M6-7 door zowel in haar manches als in de finale steeds als eerste de finishlijn te passeren en ook zij mag zich Overijssels kampioen noemen. Ook haar zus Maud (M8-9) ging als een speer vandaag. Met in de manches 2-2-1, mocht ook zij finale rijden. Daar wist ze een keurige vierde plaats op te eisen! 

De derde titel was vandaag voor Laura Gottemaker bij de M10-11. Ook zij reed vandaag sterk en wist haar manches met 2-2-1 zelfverzekerd af te sluiten. De finale werd nog even spannend , maar deze wist ze uiteindelijk toch te winnen! 

We feliciteren De Kampioenen Isa, Dean en Laure met hun overwinnning!!! En daarnaast natuurlijk alle andere finalisten die een mooie beker mee naar huis mochten nemen! 

De resultaten van vandaag:
Jaïr Tomasoa (J9) 7

Dean KleenSchlten (J11) 1

Lars Timmer(J12) 7

Liam JansenofLorkeers(J13) 7

Thico Sasbrink(J14) 7

Daan Huisken(J16-17) 5

Isa Baan(M6-7) 1

Lana JansenofLorkeers(M6-7) 8

Maud Baan(M8-9) 4

Julie KleenScholten(M8-9) 7

Laure Gottemaker(M10-11) 1

Kenzi Sasbrink(M10-11) 4

Britt Tijhof(M12-13) 4

Christel Mensen(M14-15) 6

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: