Districtswedstrijd de Lochsprinters in Nijverdal

Datum: 09-04-2019

8.50 uur - Na de openingswedstrijd deze keer wederom een thuiswedstrijd, want ook de eerste districtswedstrijd van dit seizoen werd gehouden op de baan van de Lochsprinters in Nijverdal. Met enkele wijzigingen in de organisatie m.i.v. dit seizoen, waaronder het invoeren van het “speedway systeem” (waarbij alle deelnemers per leeftijdsklasse elke manche weer opnieuw random worden ingedeeld en dus soms wel 3 verschillende racenummers kunnen krijgen). Ook wordt de Open Klasse nu gelijk tussendoor verreden.

 
Met 54 Lochsprinters, waarvan er dus 18 uitkwamen in zowel de districts- als de Open klasse. Ook veel nieuwe rijders mochten we inschrijven voor deze wedstrijd!
 
De dag begon nog wel redelijk frisjes, maar hier hadden de rijders gelukkig geen last van. Met veel enthousiasme en gedrevenheid werd er al druk getraind voor aanvang van de wedstrijd.
De eerste manche verliep ook zonder problemen en de races volgden elkaar vlot op. Na de eerste “verkennende manche” werd er in de tweede manche al iets feller gestreden.
Bij de meisjes 6-7 werd Amy van de Riet dan ook op de startheuvel net even aangetikt door een concurrent die dreigde te vallen, waardoor ze zelf ook bijna ten val kwam. Nadat ze haar stuur weer recht had laten zetten deed ze nog een hele dappere poging om weer naar voren te fietsen en eindigde ze deze manche nog als 4e!
 
Lisa van Silfhout (M10-11) had bij de start geen last van een concurrent, maar wel van een dwarsliggende veter. Nadat dit probleem verholpen was, moest ook zij nog aan een inhaalrace beginnen.
Danique Dijkman fietste vandaag een hele goede wedstrijd bij de M13-14. Hier fietste ze alles 1 en ook haar finale kwam ze als eerste over de streep. Ook in de Open Klasse kwam ze goed mee bij J12- 14/M13-14. Na een goed eerste manche, kwam ze helaas in haar tweede lelijk ten val na de start. Hierdoor werd ze als laatste genoteerd. Toch fietste ze ook haar derde manche weer als derde over de finish, maar had ze niet voldoende voor de finaleronde.
 
Bij de J17+ kwam Julian Bruggenman in de tweede kombocht in aanraking met Timo Hissink, waardoor beide ten val kwamen.
In de halve finale werd Sepp Wilms gehinderd door een valpartij voor hem. Hij kwam daardoor helaas als 6e over de streep en moest de finale aan zich voorbij laten gaan dit keer.
In de laatste en beslissende finalerace werd het nog even spannend voor Owen Jansen of Lorkeers bij de J6. Nadat hij in zijn manches steeds mooi voorin reed, ging hij in deze finaleronde op de bult na de eerste kombocht hard onderuit. Hij fietste zijn race nog wel dapper uit, nadat hij weer overeind was geholpen, maar moest helaas genoegen nemen met een 8e plek.
 
Ook Jasper Kogelman, die de hele dag al heel sterk reed bij de J8 en elke manche een flinke voorsprong had op zijn tegenstanders, crashte in zijn finalerace en moest de baan helaas onder begeleiding van de EHBO verlaten. We hopen dat de schade meevalt!
 
De uitslagen van de deze dag:
Dave van Gemert (cr)                   2
Anthony JansenofLorkeers(cr)     3
Linne Alberink (J/M 4-5)               3
Senn de Jonge (J7)                      2
Rory Winkel (J7)                           3
Lasse Alberink (J8)                       2
Jaïr Tomasoa (J9)                         1
Dean Kleen Scholten (J11)           3
Thijs Laïng (J12)                           2
Emiel Ravenshorst ( J14)             1
Sem van Heun (J14)                     2
Tom van Heun (J17+)                    1
Mart Scholman(J17+)                    2
Julian Bruggeman (J17+)              3
Julie Kleen Scholten(M8-9)           1
Lisa van Silfhout(M10/11)              1
Marcella Mensen(M12-13)            2
Danique Dijkman(M14+)                1
Simone Mensen(M14+)                 3
 
Uitslagen in de Open Klasse:
J4-5/M4-6
Lana Jansen of Lorkeers              1
Femke Mollink                              2
 
J6-7/M7-8
Senn de Jonge                            1
Julie Kleen Scholten                    2
 
J10-11/M11-12
Dean Kleen Scolten                     2
 
J12-13/M13-14
Niek Borkent                                2
 
J14-15/M15-16
Sem van Heun                             1
 
J16+/M17+
Tom van Heun                              1
Mart Scholman                             2
 
De volgende districtswedstrijd vindt plaats op zaterdag 11 mei in Klazienaveen. Tussentijds vinden er nog enkele Provinciale Kampioenschappen plaats, waarvan de eerste , het Overijssels Kampioenschap, aankomende zaterdag in Hengelo zal plaatsvinden.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: