SVVN verliest en is nog lang niet veilig

Datum: 08-04-2019

11:22 uur  - Afgelopen zaterdag speelde het eerste elftal van SVVN weer een thuiswedstrijd. Het was weer een gemeentelijke derby want deze keer kwam VV Hellendoorn op bezoek op Sportpark Groot Lochter.

De heenwedstrijd was de laatste competitiewedstrijd van 2018 en SVVN won, ondanks een man minder, verrassend met 1-3. VV Hellendoorn strijdt nog op twee fronten voor een plek in de nacompetitie voor promotie naar de 2de Klasse. SVVN waant zich naar de zege op DES vorige week redelijk veilig gezien het gat naar een plaats voor nacompetitie voor klasse behoud is gegroeid naar acht punten.

De derby tegen Hellendoorn leeft niet zoals die tegen DES, Slechts zo’n 200 supporters hadden de weg naar het sportpark gevonden. Er was geen vuurwerk en geen gezang. De sfeer was zeer gelaten. Iets naar half drie gaf arbiter de heer Wieger Braaksma het startsein voor deze wedstrijd. Melvin Morsink startte voor het eerst dit jaar in de basis. Frank Bolink was gepasseerd. SVVN was een afspiegeling van het randgebeuren. SVVN begon zeer slap aan de wedstrijd. Dit terwijl zij ook wisten dat de enige kans op resultaat net als in Hellendoorn was dat ze er fel opzitten en de gasten niet in hun spel laten komen.

Na krap aan vier minuten kreeg SVVN de deksel al op de neus van de lakse houding. Een bal vanuit het middenveld gaat dwars door het centrum en zet Roy Dommerholt alleen voor keeper Patriz Loohuis. Die redt nog in eerste instantie, maar is op zijn tweede inzet kansloos zodat SVVN al vroeg op achterstand komt. Bij SVVN ontbeert het aan creativiteit om voor gevaar te zorgen. De defensie van Hellendoorn komt niet of nauwelijks in de problemen. Het enige gevaar van de groenwitten van de hele eerste helft was in de 22ste minuut toen Joost ten Kleij goed door zette op links. Zij voorzet is echter net te hoog voor Roy Mulder en dus belandt het leder in de handen van doelman Ruben Meijer van Hellendoorn.

Het is na een half uur wel Joost ten Kleij die scoort. Een voorzet van links van VV Hellendoorn wordt door hem achter zijn eigen doelman Patriz Loohuis gewerkt. Zo gaat VV Hellendoorn rustten met een 0-2 achterstand en daar is niks op af te dingen. SVVN speelt inspiratieloos en kan helemaal niks afdwingen. Niet dat Hellendoorn nou zo grandioos voetbalt, maar zij zijn wel de betere. SVVN zal uit een heel ander vaatje moeten tappen de tweede helft.

Daar was de tweede helft niks van te zien. Alwin Zigterman bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Johnny Teterissa. Maar het spelbeeld veranderde niet. Toch kreeg SVVN de uitgelezen mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken in de 50ste minuut. Melvin Morsink neemt een corner van links en vindt bij de tweede paal de geheel vrijstaande Martijn ter Steege. Die mikt echter niet tussen de palen en schiet de bal in het zijnet.

In de 56ste minuut krijgt Hellendoorn een vrije trap op hun eigen helft en brengt Ruben Hendriks in stelling. Hij schiet echter de bal oog in oog met de doelman voorlangs. Een paar seconden later is het aan de overkant wel raak. Joost ten Kleij krijgt op links op de punt zestien de bal en schiet de bal tot ieders verrassing, in ieder geval ook de keeper, de bal in het doel. Iedereen die SVVN-minded is ging er eens goed voor zitten. Zou dit dan het startsein zijn voor SVVN om er toch nog een wedstrijd van te maken?

Het antwoord is eigenlijk nee. SVVN kreeg nog één uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. In de 70ste minuut gaat de bal op de rand van de 16 omhoog en Roy Mulder wou hem uit de lucht schieten. Hij komt echter in botsing met een verdediger. Delano Burnama pikt de bal op en bezorgt hem bij de zojuist ingevallen Frank Bolink. Frank schiet de bal in de korte hoek echter langs de verkeerde kant van de paal.

Even later wordt het duel door Hellendoorn definitief beslist. In de 77ste minuut ploft de bal plots voor Roy Dommerholt die met een snoeihard schot de 1-3 eindstand bepaald. Door deze nederlaag heeft de overwinning van vorige week plots veel minder glans. SVVN zakte naar de achtste plaats en het gat naar de playoffs is nog maar vijf punten. SVVN zal in de resterende vijf wedstrijden nog wel wat punten moeten halen zich veilig te spelen.

Volgende week zaterdag gaat SVVN in Aadorp op bezoek bij ASV’57. De wedstrijd begint om half drie. Scheidsrechter is de heer Jan Everlo uit Hengelo.