Turnsters G.V. Fysion nemen 5 medailles mee naar Nijverdal!

Datum: 18-03-2019

12.58 uur - Op 16 maart streden 18 turnsters van G.V. Fysion Nijverdal voor een finale plek tijdens de Play-Off 5e divisie in Nieuwleusen. Tijdens deze wedstrijd kregen de meiden die zich in de plaatsingswedstrijd niet hadden geplaatst, of afwezig waren, nog een kans om te laten zien wat ze kunnen. En dat hebben deze turnsters gedaan! Foto  v.l.n.r.: Lisa Dijkgraaf, Yinthe Huisman, Eva Blankhorst, Wieke Hobert en Meike Jansen

Verdeeld over drie rondes, met twee banen kwamen de turnsters in zes verschillende leeftijdscategoriën in actie. We beginnen de wedstrijd met 9 turnsters, uit de categoriën instap, jeugd 1 en jeugd 2. Bijna iedereen had een goede wedstrijd, hier en daar werden nog wat kleine foutjes gemaakt, maar er werden ook hele strakke oefeningen neergezet.
 
In de eerste ronde is er iets fout gegaan met de wedstrijdnummers, hierdoor was het niet mogelijk om de uitslag na ronde 1 bekend te maken. Gelukkig was dit probleem in ronde 2 opgelost en kregen we ook de uitslag van ronde 1 te horen. Meike Jansen (jeugd 2) heeft een bronzen medaille gewonnen en voor Yinthe Huisman (jeugd 1) leverde deze wedstrijd zelfs een gouden plak op. Naast deze turnsters mogen ook Linde Vliek (4e, instap), Indy Oldersma (4e, jeugd 2) en Imke Kamerling (5e, jeugd 2) de finale turnen.
 
In ronde twee waren de pupil 2 turnsters en junioren aan de beurt. Waar tijdens de plaatsingswedstrijd op balk nog wat vallen waren, konden de meeste turnsters deze ronde de oefening afmaken zonder de balk vroegtijdig te verlaten. Ook de andere onderdelen werden netjes geturnd. Bij de pupil 2 turnsters ging het zo goed dat Eva Blankhorst het zilver en Wieke Hobert het brons mee naar huis mochten nemen, ook Malou Blaauwgeers heeft zich met een 5e plek voor de finale weten te plaatsen.
 
Op de andere baan mocht Lisa Dijkgraaf, na fantastische oefeningen het hoogste podium betreden. Ze heeft net als Julia Koldewé (7e) een plaatsje in de finale verdiend. In de laatste ronde was het de beurt aan de senioren, waar Joy Kelder (9e) het lijstje finalisten compleet maakt.
 
Ook de meiden die zich (net) niet voor de finale geplaatst hebben hebben veel vooruitgang laten zien; nieuwe onderdelen en combinaties, een mooie uitstraling, minder fouten en hele nette oefeningen. De trainers zijn ontzetten trots op wat alle turnsters hebben laten zien. De finalisten mogen op 6 april nog een keer hun oefeningen turnen in Rijssen."
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: