Marilyn Roelofs wint Gouden IJzertje

Datum: 18-03-2019

8.22 uur - Dit weekend werd er in Luttenberg door de ponyruiters gestreden om ‘het Gouden IJzertje’. Hierbij werden er twee dressuurproeven gereden door de deelnemers waarvan de besten doorgingen naar de finale. Marilyn Roelofs maakte haar debuut in de klasse L1 categorie D met haar pony Popping’s Soraya. Zij reden twee hele mooie proeven en dit werd beloond met twee keer de eerste prijs met 220,5 en 223 punten.

Hiermee kreeg zij ook een startbewijs voor de finale. En hier stak zij met kop en schouders uit boven de rest: zij wist het Gouden IJzertje te winnen met 69,333%! Ook Liz Jannink maakte haar debuut in de klasse L1 met haar pony Evenveen’s Victory in de categorie A/B. En zij reed met 187 punten naar de eerste prijs en ook zij mocht door naar de finale. Nické Miskotte kwam met haar pony Brouwershaven’s Leonie uit in de klasse Z2. En dit deden zij met succes want zij wisten beide proeven te winnen met 65,75% en 65,732%.
 
Dit weekend was het laatste weekend van het NK dressuur in Ermelo. Hier kwam Frank Hosmar succesvol aan de start met zijn paard Guetta. In de klasse Z1 wist hij in een sterk en groot deelnemersveld beslag te leggen op een vijfde prijs met 66,275%.
 
Corinda Hutterd ging twee keer van start met haar paard Indy in de dressuur klasse B in Den Ham. Hier werd zij twee keer eerste met 199 en 208,5 punten. Er werd ook gesprongen dit weekend. Berber Nijland en Henshof Wesly reden in Balkbrug 2 keurige foutloze parcoursen. Ze mochten in de klasse B  A/B/C een vierde prijs in ontvangst nemen. 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: