SVVN doet goede zaken in Ommen

Datum: 17-03-2019

14:23 uur - Afgelopen zaterdag reisde het eerste elftal van SVVN af naar Ommen op daar op Sportpark Westbroek op te nemen tegen OZC. SVVN harkte sinds de winterstop slechts vier punten binnen en was mede daardoor afgezakt naar de negende plaats. Slechts drie punten scheiden nog tussen SVVN en een plek waar over een paar maand nacompetitie moet worden gespeeld voor behoud voor 3de Klasse.

Zoals elke wedstrijd na de winterstop had SVVN ook deze wedstrijd te maken met een schorsing. Ditmaal was het Martijn ter Steege, die na zijn rode kaart van vorige week gelukkig slechts 1 wedstrijd schorsing kreeg. Verder kon SVVN, op een drietal langdurige blessures die de rest van het seizoen niet meer in actie zullen komen, beschikken over een voltallige selectie. Dat was ook lang geleden. Alwin Zigterman nam de plek in het centrum over van Martijn. De van een schorsing teruggekeerde Johnny Teterissa nam de rechtsback positie over van Alwin. Ook kon na lange tijd weer een beroep gedaan worden op Chiel Karkdijk. Voor hem was een plek gereserveerd op het middenveld. Dat ging ten koste van Leon Kienhuis die op de bank begon.

Op OZC nu op Het Rotbrink op Westbroek voetbalt het waait altijd in Ommen. Dat was vandaag niet anders. Een krachtige wind sneerde recht over het veld. Voor de zoveelste keer dit seizoen vond er een last minute scheidsrechterwissel plaats. Gelukkig had de KNVB de heer Cemil Taflan uit Deventer bereid gevonden om te proberen deze wedstrijd in goede banen proberen te leiden. SVVN had de eerste helft de wind mee. Letterlijk dan. Want het eerste half uur gebeurde er letterlijk niets op het sfeerloze sportpark te Ommen.

Het enige vermelden waard was dat na 11 minuten Nick Runhart van de thuisploeg geblesseerd het veld moest verlaten. Zijn vervanger was Marvin Veerman. Verder vond de bank van OZC nodig om de assistent scheidsrechter met kanker uit te schelden. Gewoonweg omdat ze het niet eens waren met een vlagsignaal van hem. Treurig. Het was wel diezelfde Marvin Veerman die een hoofdrol speelde in het eerste moment van opwinding in deze wedstrijd. In de 30ste minuut krijgt hij door steekbal plots vrije doortocht naar het doel van SVVN. Hij mikt op de benen van SVVN-doelman Patriz Loohuis zodat er slechts een hoekschop restte. Daar ontstond wel het tweede gevaar uit. Een kopbal die slechts rakelings langs het doel ging.

Hierna was het de beurt aan SVVN. Op de achterlijn werd van een verdediger van OZC de bal ontfutseld. De bal komt in de 16 voor de voeten van Delano Burnama. Die laat in kansrijke positie de bal over aan Frank Bolink die er nog beter voor staat. Frank schiet de bal echter wild huizenhoog over het doel. De doeltrap komt bij een verdediger die de bal uiterst belabberd terug speelt op doelman Schuldink van OZC. Frank Bolink komt tussenbeide en de doelman tikt Frank achter op zijn benen waardoor hij neer gaat. Penalty dus. Ondanks alle protesten van OZC gaat de bal gewoon op de stip. Roy Mulder schiet de strafschop onberispelijk binnen en zorgt voor een 0-1 voorsprong voor SVVN. Deze voorsprong komt niet meer in gevaar zodat SVVN met een fijn gevoel aan de thee kon.

Hoe saai het eerste bedrijf was des te boeiender de tweede helft was. Met de wind mee moest OZC op zoek naar de gelijkmaker. Al in de 47ste minuut kregen zij daar een uitgelezen kans voor door middel van een vrije trap op een gevaarlijke plaats. De bal wordt onderweg nog aangeraakt, maar met een katachtige reflex weet Patriz Loohuis zijn doel schoon te houden. Doordat OZC naar voren voetbalde gaf het ook veel ruimte weg. SVVN kreeg kansen om de score te verdubbelen. In de 63ste minuut wordt Roy Mulder in de vijandelijke zestien gevonden die de bal breed legt op de geheel vrijstaande Marvin Thomas. Die mikt echter op de benen van de doelman.

De voorsprong van SVVN komt nauwelijks in gevaar. Wel werd de sfeer op het veld steeds grimmiger. Roy Mulder kreeg terecht een gele kaart na een zware overtreding alleen werd wel vergeten deze kaart aan de aanvoerder van OZC te geven die in de reactie daarop met een harde duw Roy omverduwt waardoor er weer een opstootje plaats vond. SVVN kreeg in de slotfase veel ruimte om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. In de 82ste minuut combineerden Roy Mulder en Frank Bolink zich freewheelend in de vijandelijke zestien door de verdediging van OZC heen. Frank komt vrij voor de keeper maar schiet tegen hem aan in plaats van in het doel.

In de 87ste minuut is het dezelfde Frank die in de zestien naar binnen kapt en met een vlammend schot op het doel vuurt. De inzet sterft in schoonheid en spat op de lat uiteen. In de dying seconds van de wedstrijd krijgt OZC nog een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Een stuk of drie aanvallers verschijnen ogenschijnlijk in buitenspelpositie voor de neus van Patriz Loohuis. Eén daarvan kapt, maar Patriz brengt met een sublieme reflex redding voor SVVN.

Zo pakt SVVN drie zeer belangrijke punten. Ook de uitslagen op de andere velden waren SVVN gunstig gezind. Zo neemt SVVN afstand van de gevarenzone en keert het en passant ook weer terug in het linker rijtje. SVVN staat nu zevende. Volgende week gaat SVVN weer op verplaatsing. Deze keer gaat de reis naar Almelo. Koploper PH is de tegenstander. De wedstrijd op Sportpark Schelfhorst begint om 15:00 uur. Scheidsrechter is de heer Niels Mulder uit Vriezenveen.