Geniet van vogelconcerten in maart

Datum: 17-03-2019

12.40 uur - Staatsbosbeheer introduceert dit jaar 12 Buitengewone Belevenissen: elke maand zetten we een bijzonder natuurfenomeen centraal om zo iedereen uit te dagen de natuur in te gaan. Die fenomenen wil iedereen namelijk ooit in zijn of haar leven meegemaakt hebben, én ze zijn gewoon om de hoek te beleven.

In maart start de lente en de eerste vogels laten zich horen. De Buitengewone Belevenis van maart past perfect bij dit lentegevoel: want wat is er nou mooier dan op de vroege ochtend de vogels te horen fluiten. De mooie concerten vind je wat ons betreft in de natuur! Ga met ons mee om dit mooie natuurfenomeen te ervaren. We nemen je mee door een van onze mooie gebieden, laten de mooiste plekken zien, en leren je een aantal vogels te herkennen zodat je indruk kan maken op je vrienden.
 
Je kan ook op de Sallandse Heuvelrug op pad. We nemen je mee door de uitgestrekte bossen. Meer info via https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/vogels-van-de-sallandse-heuvelrug
 
De lente hangt in de lucht en de vogels zingen er al flink op los. En nu er nog niet veel blad aan de bomen zit, is de kans groot dat je ze ook kunt zien. Maar welke vogel maakt dat mauwende geluid vanuit de lucht? En zal de vinkenslag al te horen zijn? Onderweg vertelt de gids je over de soorten die hier in de bossen en op de heidevelden leven. Een Buitengewone Belevenis!
 
Het hele jaar door organiseren we Buitengewone Belevenissen. In april gaan we op safari in eigen land om wild te spotten. De maanden erna volgen bloemenpracht, eetbare natuur, de natuur bij nacht, reeënbronst, monumenten, paddenstoelen, werken in de natuur en tenslotte in december de roep van de bosuil.
 
Datum en tijd              Zaterdag 30 maart 14.00 tot 16.00 uur
                                   Zaterdag 13 april 19.00 tot 21.00 uur
                                   Zondag 28 april 7.30 tot 9.30 uur
 
Startpunt:                   BuitenCentrum Sallandse heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal
Kosten:                       € 5,-- volwassenen, € 3,50 kinderen t/m 12 jaar
Boeken:                      Aanmelden verplicht. Reserveer je plek online
 
                Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 17-03-2019

Heb niks tegen vogels en zolang ze mij niet onder schijten mogen ze van mij vrolijk fluiten. Wel heb ik iets tegen het opdringerige karakter van deze tijd. Heeft u dit of dat nog niet terwijl iedereen het al heeft? Wordt het niet eens tijd dat u ook blablabla? Hoort u er nog niet bij met blablabla. Dit moet u toch ook hebben! Heeft u het nog niet? Zo ook de volgende zin in dit artikel: Die fenomenen wil iedereen namelijk ooit in zijn of haar leven meegemaakt hebben ... Is het raar dat ik nog nooit aan een vogelkoor gedacht heb? Wil ik daar wel aan denken laat staan bij zijn? Dat bedoel ik met dat opdringerig aanleunend en uitermate onfatsoenlijk en agressieve verkoop benadering. Ik heb het vast al weleens eerder gezegd en toch herhaal ik deze tip nog weer een keer. Ik heb mijn hele leven al 2 rode stickers op mijn brievenbus tegen ongevraagde reclame. Het geeft mij een oase van rust want pas als de melk op is haal ik wel nieuw. Desalniettemin wens ik u veel fluitplezier. Prettige dag.

Henk schreef op 17-03-2019

William er is maar een middel het best voor jou en voor ons verhuizen dan zijn wij ook een keer van je gezeik af fijne (daaaag)

William S. Burroughs schreef op 18-03-2019

Aan Henk. Ben mij ervan bewust dat ik wat reacties betreft nogal aanwezig was. Dat komt omdat ik een beetje grieperig ben en dan ga ik wat koortsachtig schrijven. Wat het verhuizen betreft. Voor helemaal niemand. Prettige dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 18-03-2019

@Henk, foei, beetje meer respect voor de wijsheid van onze HvH-filosoof William S. Burroughs. Hij heeft groot gelijk om Epicurus aan te halen; geniet van het eenvoudige voedsel, kleding, huis etc.. die je echt nodig hebt. Verlang niet naar luxe of méér en méér, daar wordt je ongelukkig van. Is het ene verlangen bevredigd, dan verschijnt direct de volgende, dus zo blijf je altijd als een hond achter de voorgehouden worst aanrennen. Iets wordt enkel gewaardeerd, wanneer de commercie het in de aandacht brengt, lijkt het. @William, man van mijn dromen, ben je nog vrij?

Geronimo schreef op 18-03-2019

@WSB, een liefdesverklaring op HvH, dit ontstijgt de financiele malaise van onze gemeente. Mocht je hier niet op reageren dan laat je tut in vertwijfeling achter, wat je antwoord ook moge zijn. Kan je dit over je hart laten gaan?

William S. Burroughs schreef op 18-03-2019

Aan Wat ben ik toch een tut! Ik ben eenzaam gelukkig en gelukkig eenzaam .. plus .. een beetje verlegen. Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: