CU-fractie Vechtstromen op bezoek bij wethouder Anja vd Dolder

Datum: 16-03-2019

11:09 uur - Met striemende regen en buiten de oevers tredende Regge met elkaar in gespreek over water. Zo ontmoetten fractie CU-Vechtstromen wethouder Anja vd Dolder en CU fractie van Hellendoorn elkaar op vrijdagmiddag 15 maart. Johan ten Dam praatte ons, binnen bij Wilgenwaerd, bij over gebruiksmogelijkheden van de Regge: fietsers, wandelaars, ruiters, mountainbikers, kanoërs, vissers, ze weten de Regge te vinden. De vrijetijdseconomie doet haar intrede. Meer mensen naar buiten, laat zelfs de huisartsen fluiten!

 

De Regge was bij Nijverdal een flessenhals met veel wateroverlast in het verleden. Woonwijken dreigden de Regge in te sluiten. Door de rivier meer ruimte te geven met een nevengeul is het veiliger, maar beslist ook mooier geworden. Opgave van de overheid en ambitie van groepen mensen zijn bij elkaar gekomen. Door samen je eigen omgeving te ontwerpen werk je van Overheid tot Nijverheid! De Reggeherstel-projecten kwamen in goede samenwerking tussen waterschap en gemeente tot stand en gelukkig betaalde de provincie ook mee.

De wethouder benadrukte nog eens dat je als overheid de inwoners en ondernemers steeds mee moet laten denken en doen. Ook de schoorstenen van de buitenmensen moet blijven roken. 

De resultaten van de zuivering van Nijverdal baart Vechtstromen nog wel eens zorgen. De waterkwaliteit van de Regge moet nog beter. En dat kan zeker! Samen de vervuiling bij de bron aanpakken is de boodschap. De CU wil streng en rechtvaardig zijn. Bij de tariefstelling mag best naar voren komen dat de vervuiler moet betalen!

De wethouder is trots op de zomp als cultureel erfgoed en blij dat het ook recreatief kan worden ingezet. De wens is dat Vechtstromen het peil op de Regge zodanig weet te regelen dat de zomp het hele jaar door kan varen. In de ‘haarvaten’ wordt dan ook water vastgehouden, goed voor de landbouw in drogere tijden. De CU zet zich daarvoor in.

De CU wil zich ook graag inzetten voor de Global Goals van de Verenigde Naties, dit is de Duurzame Ontwikkelingsdoelenagenda voor 2030. Welvaart en welzijn willen we delen. Hoewel de financiële mogelijkheden voor Vechtstromen en zeker nu voor Helledoorn-Nijverdal beperkt zijn, zijn er wel degelijk mogelijkheden aan deze doelen te werken, de fracties willen hier nauw gaan samenwerken. Zie www.unric.org. Het was een inspirerend bezoek naar beide kanten.                                                     Er valt wat te kiezen op 20 maart! CU-lijst 5 is een goede keuze. 1. Hugo Tromp (Ommen), 2. Jan van Hoek (Brucht), 3. Klaas de Vries (Enter), 4. Theo Huisjes (Den Ham), 5. Michèl Supheert (Emmen).

Het CU programma voor ‘Anders Kiezen’ vindt U op www.vechtstromen.christenunie.nl

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: