Fotowedstrijd Earth Hour groot succes

Datum: 15-03-2019

 
8.34 uur - De door Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn georganiseerde fotowedstrijd in het kader van Earth Hour is een groot succes.
In de afgelopen weken stuurden 46 fotografen in totaal 145 foto’s op om deel te nemen aan de fotowedstrijd in het kader van het thema: “Licht in de duisternis”.

In voorgaande jaren was het enkel een wedstrijd voor leerlingen van Reggesteyn. Dit jaar is de wedstrijd voor het eerst opengesteld voor iedereen. De oudste deelnemer was 75 jaar, de jongste 13 jaar.
 
Sommige inzenders doken in hun archief om foto’s passend bij het thema op te sturen, anderen gingen in de afgelopen weken op pad om foto’s te maken. De coördinatoren van Earth Hour, Jos van de Born en Wilma Paalman zijn blij verrast met het aantal deelnemers, het aantal foto’s en de grote diversiteit aan inzendingen.
 
De foto’s zijn nu doorgestuurd naar de jury. Zij selecteren in totaal 50 foto’s die vanaf 20 maart a.s. worden geëxposeerd. Jan Willem en Rinke van den Brink van Oudelaar Optiek hebben daarvoor de etalages van hun nieuwe winkel beschikbaar gesteld. De voormalige winkel van Konijnenbelt Beddenmode, naast hun huidige pand, wordt momenteel verbouwd, maar het echtpaar zegde meteen spontaan hun medewerking toe.
 
De vakjury, bestaande uit Emile Willems, Lenneke Lingmont en Herro de Roest, selecteert per categorie (Jong Talent t/m 18 jaar en Volwassenen 18+) 3 prijswinnaars. Deze worden echter pas bekend gemaakt tijdens Earth Hour op zaterdag 30 maart als onderdeel van het programma rond Earth Hour.
 
De prijsuitreiking zal gebeuren door burgemeester Anneke Raven (die de zieke Dennis op den Dries vervangt) in het voormalige pand van Renata aan de Willem Alexanderstraat 5 rond 19.45 uur, vanaf 19.30 is iedereen welkom.
Aansluitend aan de prijsuitreiking is er een optreden op het Henri Dunantplein, wordt er gezamenlijk afgeteld waarna om 20.30 uur overal de lichten uitgaan. Zelfs de verlichte toren van de RK-kerk komt in het donker te staan. Daarna vanaf 20.45 uur zijn er in 5 leegstaande panden in het centrum korte optredens. Van een ensemble van het Mannenkoor tot leerlingen van de Pop Rock Factory. Het volledige programma en de locaties worden in de week van 18 maart bekendgemaakt. De toegang voor de 5 optredens is gratis.
 
Publieksprijs
Behalve de juryprijzen is er in beide categorieën ook een publieksprijs. Inwoners van Hellendoorn kunnen vanaf 20 maart stemmen op hun favoriete foto in beide categorieën. Deelnameformulieren zijn te verkrijgen bij Oudelaar Optiek (Grotestraat 164). Formulieren kunnen daar ingeleverd worden tot en met vrijdag 29 maart a.s. Ook de publieksprijs wordt op 30 maart bekendgemaakt en uitgereikt.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: