Susan Smit houdt de rol van ‘De Moeder, De Vrouw’ tegen het licht in De Smidse

Datum: 13-03-2019

10:58 uur - Hoe gangbaar is de rol van vrouwen en moeders nog in onze voortdenderende maatschappij? Dat is één van de vele vragen die Susan Smit zich op woensdag 27 maart stelt tijdens het Boekenweek Theatercollege in De Smidse. Heeft een vrouw twee identiteiten; moeder en vrouw? En hoe zijn die twee identiteiten met elkaar verbonden? En hoe is het anno 2019 gesteld met de gelijkheid der seksen? Zij laat haar licht schijnen over deze onderwerpen en zij nodigt u uit om daarover met haar mee te denken.

 

Schrijfster in hart en nieren
Susan Smit heeft maar liefst 21 boektitels op haar naam staan. De onderwerpen variëren van hekserij tot roman en van zwangerschap tot liefdesverdriet. Haar eerste boek ‘Heks’, kwam in 2001 uit en werd een veelgelezen boek onder met name vrouwen. Daarna maakte haar carrière een vlucht en verscheen ze ook als graag geziene gast in diverse televisieprogramma’s, zoals ‘Goedemorgen Nederland’, presenteerde ze het programma ‘Uitgelezen’ op de zender Het Gesprek en verscheen ze in het BNN programma ‘Ranking The Stars’.

Interview in ZINiN Magazine
Eerder dit jaar werkte Susan Smit mee aan een interview in het ZINiN Magazine, dat in de eerste week van februari 2019 verscheen. Hierin vertelde ze dat de huidige rol van de vrouw helemaal niet meer zo gangbaar is en dat ze in de toekomst grote verschuivingen ziet aankomen in deze van vrouw, maar ook in die van de man. ‘Het eerlijk verdelen van zorg en carrière zal er in de toekomst anders uit gaan zien. ‘Zodra jongens, die bijvoorbeeld door een scheiding ook voor een deel door hun vader werden verzorgd, zelf kinderen gaan krijgen, wordt die verdeling veel vanzelfsprekender en minder traditioneel’, licht ze een tipje van de sluier op. Bent u benieuwd naar haar verdere visie op de rol van man en vrouw in de toekomst, mis dit boeiende theatercollege dan niet en kom naar De Smidse en bereid u voor op de toekomst.

Kaartje kopen 

Kaarten voor dit theatercollege zijn verkrijgbaar via  www.zinin.com, telefonische via 0548-6124489 of via  de Tourist Info in Nijverdal. Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: