Wellnessruimte voor Hospice Noetsele met gift Roparun

Datum: 12-03-2019

09:20 uur - Met een enthousiaste groep mensen uit o.a. Hellendoorn, Nijverdal, Enter en Wierden lopen wij met Pinksteren van Hamburg naar Rotterdam om geld in te zamelen voor uitbehandelde mensen met kanker. Samen met Survivathlon en ASV Atletics organiseren wij op zondag 28 april in Nijverdal een ouder & kind SURVIVATHLON. Samen doe je mee aan een sportieve zeskamp die bestaat uit een combinatie van onderdelen uit de survival-/obstaclerun én atletiek. De €10,- inschrijfgeld per koppel komt geheel ten goede aan het goede doel: de RopaRun. De stichting Roparun heeft onder andere ook gezorgd voor de wellnessruimte bij hospice Noetsele.

We beginnen om 10.00 uur met een gezamenlijke warming-up. Daarna worden de koppels verdeeld over de verschillende onderdelen. De zes onderdelen worden eerst uitgelegd door een trainer en daarna kun je samen oefenen. Het gezamenlijke resultaat van ouder én kind wordt bijgehouden door een jurylid. De survivathlon wordt afgesloten met een mini-survivalrun waarbij je vies en nat kunt worden! Rond 13.00 uur is het programma afgelopen.

De survivathlon is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar die een team vormen met een volwassenen (opa, buurman, neef of nicht, iedereen mag mee doen). Als een team maar bestaat uit een volwassene en een kind.

Sinds begin januari 2019 kunnen mensen die hun laatste levensfase doorbrengen in Hospice Noetsele, onderdeel van ZorgAccent, in Hellendoorn genieten van een nieuwe wellnessruimte. Deze, van allerlei moderne snufjes voorziene ruimte, werd mogelijk gemaakt dankzij een gift van de stichting Roparun . Deze stichting heeft als doel om projecten te financieren die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen.

Siny Runneboom, coördinator Hospice Noetsele: ‘We wilden onze bewoners graag een ontspanningsmoment aan kunnen bieden als ze dit graag willen of nodig hebben, bijvoorbeeld bij onrust, angst, spanning en pijn. Het is bewezen dat een warm bad een heilzame werking kan hebben op mensen, waardoor ze weer meer kunnen ontspannen.’ Medewerkers en vrijwilligers waren daarom al jaren bezig om geld te sparen voor een wellnessruimte. Siny: ‘De brief die ik Roparun schreef voor een bijdrage, was de aanleiding voor Ben Veldhuis om namens Roparun/ Almeloopers bij ons op bezoek te komen. Hij werd heel enthousiast en hij wilde alle moeite doen om het hele project te financieren. Daarbij vroeg hij of we nog meer wensen hadden. Ik gaf aan dat ons volgende project een elektrische aangestuurde wandelrolstoel zou zijn. Ook dit nam hij bij de aanvraag mee. In december kregen wij het positieve bericht.  We zijn Ben dan ook erg dankbaar dat hij alles voor ons geregeld heeft.’

Omdat het een echte wellnessruimte en geen badkamer moest worden, werd een binnenhuisarchitect in de arm genomen om de ruimte te ontwerpen. Het resultaat is een warme ruimte waar de mensen die in het Hospice verblijven erg blij mee zijn. Siny: ‘Twee personen hebben er al gebruik van gemaakt met een brede glimlach op hun gezicht. Zo mooi dat we dit nu kunnen aanbieden, het is een mooi stukje zorg wat nu in een hele andere sfeer gegeven kan worden.’

Roparun
De Roparun ("Rotterdam Parijs run") is een non-stop estafetteloop die sinds 1992 wordt gehouden tussen Rotterdam en Parijs. Bij deze loop moeten deelnemers een afstand van ongeveer 520 kilometer afleggen. Tot 2004 liepen de deelnemers van Rotterdam naar Parijs, maar sinds 2004 start de run in Parijs en is de finish op de Coolsingel in Rotterdam. Vanaf 2012 wordt een tweede run georganiseerd vanuit Hamburg, die tegelijkertijd start en na ruim 560 kilometer eveneens op de Coolsingel finisht. Al vanaf het eerste jaar is het ophalen van geld het hoofddoel van deze sportieve prestatie. Het geld is bedoeld om projecten te financieren die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen. "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven" is het motto van de Stichting Roparun.

Wat is Hospice Noetsele?
Hospice Noetsele in Hellendoorn is een zelfstandige woonvoorziening met verzorging en verpleging voor mensen die in hun laatste levensfase zijn. Doelstelling van het hospice is de laatste levensfase voor de cliënt zo draaglijk mogelijk te maken. Hospice Noetsele is gehuisvest in het voormalige Koetshuis op het terrein van verpleeghuis Krönnenzommer te Hellendoorn en biedt plaats aan vier cliënten. 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: