SVVN krijgt de bloemen, PH de punten

Datum: 25-02-2019

08:01 uur - Zaterdag speelde SVVN haar 16de wedstrijd van het seizoen thuis tegen PH. Deze wedstrijd werd in januari afgelast omdat het veld onbespeelbaar was. Daar was vandaag geen sprake van. Onder prachtige omstandigheden wisten veel supporters de weg naar het sportpark te vinden. De toch niet geringe absentielijst van SVVN was weer een stukje groter geworden.

In vergelijking met vorige week kon geen beroep gedaan worden op de geschorste aanvoerder Roy Mulder en de voor het werk in buitenland bivakkerende Frank Bolink. Delano Papilaja daarentegen kwam weer terug van een schorsing.

Het beloofde dus een moeilijke missie te worden voor SVVN tegen de koploper die op twee gelijke spelen na alles heeft gewonnen. Van het verschil op de ranglijst was in het begin van de wedstrijd weinig te merken. SVVN compenseerde het kwaliteitsverschil met een enorme dosis werklust. Elke meter op het veld werden door de groenwitten bestreden. PH kon geen kans creëren. Het werd vooral een slag op het middenveld en deze werd door SVVN gewonnen.

Na verloop van de eerste helft werd SVVN steeds brutaler. Behalve veel tegenhouden ging SVVN ook denken aan aanvallen. De eerste grote kans was dan ook voor de thuisclub. In de 38ste minuut geeft Delano Burnama een leep balletje op Joost ten Kleij. Met dat balletje zet hij Joost alleen voor de keeper. Joost schiet de bal tegen de jonge keeper Thijs Goossen aan. De uitstekende doelman voorkomt een treffer en alles wat rest is slechts een corner.

Corner kreeg SVVN genoeg in de eerste helft. Zo ook vlak voor rust toen een voorzet van rechts net voor de neus van Arvid Holt werd weggeplukt. In blessuretijd van de eerste helft zet PH nog één keer aan. Een voorzet van rechts wordt van dichtbij door Maxime van Straaten binnengetikt. Zo zuur en zo onverdiend. SVVN speelt op de toppen van hun kunnen en hield kranig stand tegen de koploper en had zelfs nog het meeste zicht op een doelpunt. Het mocht blijkbaar niet zo zijn. Ondanks de achterstand ging SVVN tevreden aan de thee.

Het was natuurlijk de vraag of en hoe SVVN deze tegenslag te boven kwam. Als na vier minuten in de tweede helft kreeg SVVN een nieuwe mokerslag te verwerken. Johnny Teterissa kreeg zijn tweede gele kaart en moest dus inrukken. Toch veranderde ook dit weinig aan het spelbeeld. Ook met een man minder bleef SVVN strijden voor elke meter. Wel was het zo dat SVVN door de numerieke minderheid niet meer aan aanvallen toekwam.

Ook PH werd nauwelijks gevaarlijk en zo verstreken de minuten terwijl er op het veld maar weinig gebeurde. SVVN dacht nog aan een slotoffensief, maar een kwartier voor tijd werd de wedstrijd definitief in slot gegooid dus daar kwam het niet meer van. Een voorzet van links werd van dichtbij door Sander Bekhuis binnen geschoten. Hiermee was het helemaal klaar. SVVN leed haar zesde nederlaag van het seizoen. Een nederlaag die was ingecalculeerd.

Toch mag SVVN tevreden terugkijken op de wedstrijd. Het team heeft er alles uitgehaald wat er inzat. Volgende week is SVVN vrij en de week er op kunnen er weer drie mee doen die er vandaag niet waren. Als dan SVVN hetzelfde kan opbrengen dan kan SVVN zichzelf wellicht wel belonen met punten. De volgende wedstrijd is op 9 maart. Het betreft weer een thuiswedstrijd en VV Kloosterhaar komt dan naar Nijverdal. De wedstrijd begint om half drie. Wie er dan scheidsrechter is, is nog niet bekend.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Johnny Teterissa, Martijn ter Steege, Delano Papilaja, Kars ter Avest; Leon Kienhuis, Delano Burnama, Joost ten Kleij; Arvid Holt, Melvin Hulsman en Marvin Thomas.