Speelgoedwinkel Intertoys failliet

Datum: 21-02-2019

13.09 uur - De rechtbank heeft speelgoedwinkel Intertoys failliet verklaard. Hierdoor verliezen 3000 medewerkers hun baan. De winkels blijven voorlopig gewoon open. Tot duidelijk is hoe het nu verder gaat met de speelgoedketen blijft het personeel aan het werk.

 
Inmiddels wordt er aan een doorstart gewerkt. Diverse partijen praten met de Britse investeerder Alteri Investors, die de speelgoedketen eind 2017 van Blokker kocht.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

D.J. schreef op 22-02-2019

Dat word dan weer een leeg pand, kan er ook nog wel bij in Bruisend Nijverdal.

William S. Burroughs schreef op 22-02-2019

Ik vond de naam in het huidige tijdperk altijd al wat riskant. Persoonlijk had ik het winkeltoys genoemd. Prettige dag.

Richard schreef op 22-02-2019

Mooi toch stelt Tut zeker. Eigenaren en vele managers die geen dik inkomen meer opstrijken, maar een w.w. uitkering net als alle personeelsleden.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 22-02-2019

@Richard, aandeelhouders en managers komen niets te kort. Dit is manier om van vast personeel af te komen. En straks beginnen ze opnieuw met jong goedkoop personeel zonder vast contract.

Mitis schreef op 23-02-2019

Je hebt gelijk Tut, het wordt tijd dat jij eens een bedrijf aan het draaien houdt. Roepen langs de zijlijn kan iedereen...

Pibernik schreef op 23-02-2019

Was er niet iets van de beste stuurlui of zo ?

Mitis schreef op 24-02-2019

Een "kleine" correctie Tut, Intertoys is failliet, dan zijn aandeelhouders hun geld echt kwijt.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 24-02-2019

@Mitis, ‘misbruik faillisementsrecht’; In de rechtspraak en de literatuur zijn diverse indicatoren genoemd die aanleiding kunnen geven tot het oordeel dat er sprake is van misbruik van faillissementsrecht. Voorbeelden van deze indicatoren zijn: · De onderneming vraagt zelf het faillissement aan. · De financiële noodzaak – indien aanwezig – vloeit (onder meer) voort uit een overschot aan personeel. · De aanvraag van het faillissement vindt plaats kort nadat ontslagvergunningen of collectief ontslag zijn geweigerd of kort na het intrekken van ontbindingsverzoeken. · Op het moment van de faillietverklaring ligt reeds een uitgebreid plan voor een doorstart klaar. · De bedrijfsactiviteiten van de onderneming worden voortgezet in een andere rechtspersoon of personenvennootschap door de bestuurders of verwante rechtspersonen of er zijn op andere wijze nauwe banden tussen de verkrijger en de vervreemder. · De doorstartende vennootschap wil de onderneming alleen in afgeslankte vorm overnemen (geplukt van internet)

Mitis schreef op 24-02-2019

@ Tut, time will tell....

Mitis schreef op 24-02-2019

@ Tut, Goed nieuws voor iedereen die zijn Intertoys-cadeaubon toch niet heeft kunnen inruilen. De speelgoedwinkelketen gaat mogelijk overgenomen worden door de franchisenemers gesteund door een groep investeerders die op dit moment nog onbekend willen blijven, dat meldt De Telegraaf.

Uw reactie

Naam:
Bericht: