Opkomst en ondergang van landgoed De Eversberg

Datum: 20-02-2019

13:22 uur - Over de eeuwenlange geschiedenis van huis De Eversberg en de bijbehorende landerijen in de marke Notter heeft Jan Lohuis een boeiend boek samengesteld. Niet alleen wordt de ontstaansgeschiedenis van dit landgoed beschreven, maar ook wordt aandacht geschonken aan de lange reeks eigenaren. Hun positie in de gewestelijke politiek komt aan de orde, evenals hun militaire carrière, hun invloed tijdens vergaderingen van de marke Notter, het kopen van gronden na de afschaffing van de marke, de bouw van pachtboerderijen en de spelregels waaraan pachters zich hebben te houden. 

 

De schrijver gaat bovendien uitgebreid in op de families die in de loop van de tijd de boerderijen van landgoed De Eversberg hebben bewoond, zowel pachters als latere eigenaren. Een ware verrijking vormen de volledig uitgewerkte stambomen van elke familie.

Door jarenlang onderzoek zijn door Jan Lohuis zoveel waardevolle gegevens verzameld dat het boek een omvang van bijna 600 pagina’s bereikt. Om dit standaardwerk uit te kunnen geven, moet Uutgeverieje ’n Boaken er in de voorverkoop 250 exemplaren verkopen. Anders is de investering onverantwoord. Wie zich op voorhand van het boek verzekert, krijgt bovendien € 7,50 korting. 

Het boek kost in de voorverkoop € 37,50, na de presentatie € 45,--. Inschrijfformulieren zijn tot 

1 juni verkrijgbaar bij de bibliotheken en boekhandels in Hellendoorn, Nijverdal, Wierden en Rijssen. Ook kan men het boek bestellen via uutgeverieje.boaken@gmail.com .



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: