Verklaring van het college van B&W n.a.v. persverklaring van VVD-fractie in Tubantia

Datum: 19-02-2019

13.39 uur - Het college van B&W van de gemeente Hellendoorn heeft met verbazing kennisgenomen van de persverklaring van de VVD in Tubantia. Het is feitelijk onjuist dat het college niet beschikbaar was voor het politiek debat.

 
 
Tijdens de commissievergadering van 14 februari waren er drie agendapunten. Het eerste punt was de ambtelijke financiële analyse over het tekort op het sociaal domein. Het tweede punt was het politieke debat en derde punt was het proces van de ombuigingsopgave. Het college had zich voorbereid op dit debat. Na de ambtelijke inhoudelijke behandeling besloot de raad het politieke debat door te schuiven naar 7 maart.
 
Burgemeester Anneke Raven deed donderdag 14 februari een appèl op de gemeenteraad om in deze moeilijke tijden voor de gemeente samen de schouders eronder te zetten. Gemeente Hellendoorn heeft een organisatieadviesbureau ingeschakeld om beleid, administratieve processen en werkprocessen in het sociaal domein door te lichten. Ook komt dit bureau met een analyse over het ontstaan van het financiële tekort en daarnaast komen zij met verbetervoorstellen om meer grip te krijgen op de financiën van het sociaal domein. Begin maart presenteert dit organisatieadviesbureau de adviezen.
 
Gemeentelijke werkgroepen hebben afgelopen maanden het gemeentelijk beleid doorgelicht om besparingsmogelijkheden te vinden. De besparingsmogelijkheden worden uitgewerkt in bezuinigingsvoorstellen. Begin maart bespreken college en de gemeenteraad deze bezuinigingsvoorstellen en de adviezen van het organisatieadviesbureau.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

De gewone man schreef op 19-02-2019

Genoeg is genoeg. CDA, wordt het niet eens tijd voor zelfreflectie? Trek de stekker eruit en laat anderen het beleid voeren. De nu zittende leden zijn stuk voor stuk te arrogant om überhaupt een beleid te voeren. Angstig zitten ze op hun troon, bang dat ze eraf worden gestoten. Ondertussen glijdt Hellendoorn steeds verder af.

De gewone man schreef op 19-02-2019

Zie hier, wat ik al zei, te arrogant om zijn verantwoordelijk te nemen. https://www.tubantia.nl/hellendoorn/vvd-hellendoorn-eist-het-aftreden-van-wethouder-beintema~aa6d96f1/

Mitis schreef op 19-02-2019

De verantwoordelijke wethouder J. Beintema laat zich niet zien en schuift de verantwoordelijkheid af op zijn ambtenaren lees ik in de krant, wat een kerel bah...

jop schreef op 19-02-2019

Weg met die Beintema!! Die man heeft meer kapot gemaakt dan ons lief is.

William S. Burroughs schreef op 20-02-2019

De VVD eist publiekelijk zijn vertrek, maar geen van de zes andere politieke partijen in de gemeenteraad steunt de partij. Wat zou het dan toch zijn? Een motie? Een proefballonnetje? Of gewoon stokerij? Ik vermoed het laatste. Prettige dag.

Mitis schreef op 20-02-2019

De VVD moet dimmen, bij de laatste verkiezingen waren gekozen kandidaten toch niet beschikbaar, daar heb je dus ook niets aan idd WSB ketelmuziek...

gert schreef op 20-02-2019

Beintema weet het wel er is niks makkeler dan werken met geld van een ander

Gerard schreef op 20-02-2019

VVD sleept nog meer weg bij de burgers zitten er graag zelf warmpjes bij zorg goed voor jezelf .Onze gemeente is laatste jaren verslaaft aan mooi maken van straatverlichting tot noem maar op. het 1 is nog niet klaar of we zijn al het volgende bezig ziet er voor de buitenwacht uit als de welgestelde gemeente.Schulden worden hoger.

Hans schreef op 20-02-2019

Gerard, maar is onze gemeente zit de VVD niet in het bestuur? De toenemende schulden is te danken aan het (naar mijn mening slechte) financiële beleid van het college. De burger draait weer op voor de kosten.

Hans schreef op 20-02-2019

Gerard, maar is onze gemeente zit de VVD niet in het bestuur? De toenemende schulden is te danken aan het (naar mijn mening slechte) financiële beleid van het college. De burger draait weer op voor de kosten.

Lex schreef op 20-02-2019

Jarenlang CDA bestuur heeft onze gemeente financieel doodziek gemaakt.

Hans schreef op 20-02-2019

Gerard, maar is onze gemeente zit de VVD niet in het bestuur? De toenemende schulden is te danken aan het (naar mijn mening slechte) financiële beleid van het college. De burger draait weer op voor de kosten.

Richard schreef op 22-02-2019

In de periode dat de grootte problemen/schulden zijn veroorzaakt zat ook half Lokaal Hellendoorn hierin.

William S. Burroughs schreef op 22-02-2019

In kringen van bestuur spreekt men graag van uitdagingen. Helaas vind deze populaire uitdrukking vaak plaats nadat het schip is gezonken en men elders alweer een nieuwe heeft gevonden. Dat is mij te makkelijk en klinkt als oeps! andere gemeente? Laten we de uitdaging nu eens in de blunder zoeken. Niet wegsturen of laten aftreden maar nu juist laten besturen. Want wanneer het geld tegen de plinten klotst is het niet zo moeilijk besturen en is er ook geen sprake van bijsturen. Nu echter wel! Beintema staat nu voor een echte uitdaging waarin hij zijn bestuurlijke kwaliteiten kan laten zien. Niet weglopen als het moeilijk word maar stevig aan het roer met op het dek het volledige shantykoor met als boegbeeld pro deo Leo! Als het golft dan golft het goed! Niet te stuiten niet te sturen! Duurt het dagen duurt het uren! De blunder bestuur ik echt wel weer goed! Zo ik hoop dat de populaire uitdrukking uitdaging vanaf nu een andere klank heeft gekregen. Vond hem altijd zo softie. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 22-02-2019

Pro deo Leo? De man staat al ruim 20 jaar voor een stel piraten. Respect! Daar zou Beintema eens een keer mee moeten praten. Prettige dag

Geronimo schreef op 22-02-2019

@WSB, waar de Dijk al niet goed voor is.

William S. Burroughs schreef op 22-02-2019

Aan Geronimo. Goed gezien. Ben dol op Huub. Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: