Violiste Chloë Elsenaar te gast bij Muziek onder de Trap

Datum: 13-02-2019

15.30 uur - 

Ondanks haar jonge leeftijd is de violiste Chloë Elsenaar al bijzonder ervaren te noemen. Reden voor Muziek onder de Trap om haar uit te nodigen voor het eerstvolgende concert, dat op donderdag 28 februari plaats vindt in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur.



Prijzen, solo’s en masterclasses  
Chloë Elsenaar (1997) is in Zuid-Groningen geboren en heeft als 6-jarige haar eerste vioolles van Gea v.d. Woude gekregen. Na een aantal jaren is ze lessen gaan volgen bij de Zwolse Vioolacademie. Chloë treedt regelmatig op als solist. In 2014 won ze de tweede prijs op het Prinses Christina concours (regio oost) en mocht vervolgens naar de Dag van de Genomineerden in Den Haag. In de jaren daarna heeft ze gesoleerd met verschillende orkesten waaronder Symfonia Jong Twente en Het Orkest van het Oosten. Ook heeft ze verschillende masterclasses gevolgd bij o.a. Christiaan Bor, Emmy Verhey, Borika van den Booren, Benzion Shamir en Cecile Huijnen.


 
Op tournee als concertmeester
Naast solo, speelt Chloë ook vaak in ensembles en orkesten. Ze is twee jaar concertmeester geweest van JSO de Vuurvogel en heeft met dit orkest verschillende tournees gemaakt in Zuid-Frankrijk en Spanje. Momenteel maakt ze deel uit van het orkest van Ars Musica. Hiernaast speelt zij in verschillende ensembles (o.a. 'Che vanno' & Trio Animando) waarmee zij zowel met eigen repertoire, als met koren optreedt.
In oktober 2015 is zij met het Hollandkoor o.l.v. Jan Quintus Zwart naar Israël geweest om samen met Jan Lenselink (piano) en Noortje van Middelkoop (panfluit) het koor te begeleiden.
Chloë studeert momenteel aan het conservatorium te Zwolle bij hoofdvakdocent Adriaan Stoet.
 
Meer informatie vindt u op www.chloeelsenaar.nl
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

J l wassar schreef op 14-02-2019

Chloë heel veel succes succes in de toekomst

Uw reactie

Naam:
Bericht: