Moeizaam opererend SVVN verliest in slotfase

Datum: 11-02-2019

11.14 uur - Afgelopen zaterdag speelde het eerste elftal van SVVN een thuiswedstrijd tegen VV Mariënberg. De lijst met afwezigen was met Jimmy Scharphof, Ahmet Alan, Bas Koedijk, Delano Papilaja en Melvin Morsink al aardig gevuld en daar kwam na zaterdag ook nog Chiel Karkdijk en Kars ter Avest bij. Het was dus flink puzzelen voor trainer Julian op den Dries om een team het veld in te sturen.

Yorick Nijstad was wel weer beschikbaar en nam de positie van rechtsback in. Alwin Zigterman verhuisde daarmee naar het centrum. Johnny Teterissa nam de plaats van linksback in.

Het was winderig op Sportpark Groot Lochter. Erg winderig. Om half drie gaf scheidsrechter Marschalk het startsein van deze wedstrijd. VV Mariënberg bleek van een ander kaliber dan de vorige tegenstander Blauw Wit’66. Het was eigenlijk niet eens zo dat SVVN zoveel minder speelde dan vorige week. Van de meet af aan namen de gasten het heft stevig in handen. Er hing een constante dreiging van een tegentreffer in de zwaarbewolkte lucht.

In de vijfde minuut had en moest al de gasten op voorsprong komen. Een voorzet vanaf het middenveld bereikt het hoof van André Plaggenmars. Hij wint het kopduel maar hij kopt de bal voorlangs. In de achtste minuut weer een splijtende pass vanaf het middenveld die de hele verdediging openrijt. Ditmaal gaat Rolf Hofsink alleen op keeper Patriz Loohuis af. Ook hij mikt voorlangs.

Een treffer kon op deze manier niet uitblijven en deze komt er dan ook vlot. In de 14de minuut komt er een voorzet van rechts. Erjan Lamberink schiet de bal via een Nijverdalse verdediger in het doel. Ook na deze treffer verandert het spelbeeld. SVVN speelt een zeer moeizame wedstrijd en VV Mariënberg is heer en meester op Sportpark Groot Lochter. In de 18de minuut het eerste wapenfeitje van SVVN. Frank Bolink trekt vanaf links naar binnen. Zijn schot mist kracht en precisie. De bal hobbelt langs het vijandelijke doel.

VV Mariënberg vergeet SVVN veel meer pijn te doen. Toch wordt de marge wel twee. In de 28ste minuut ligt de verdediging van SVVN weer helemaal open en krijgt Kevin Bolks volledige vrije doortocht naar het vijandelijke doel. Hij verschalkt Patriz Loohuis. Deze comfortabele voorsprong namen de gasten ook mee de kleedkamer in voor de thee. Een zeer moeizame van een niet al te bijster hoog niveau dat was wat SVVN de eerste drie kwartier liet zien.

Er moest wat veranderen en dus greep Julian in met een dubbele wissel bij aanvang van de tweede helft. Arvid Holt en Melvin Hulsman kwamen Delano Burnama en Johnny Teterissa vervangen. Hiermee schoof SVVN een mannetje extra door van de verdediging naar het middenveld in de hoop daar de slag te gaan winnen en de aanvallers van SVVN wat meer in stelling te kunnen brengen.

De tweede helft is de wedstrijd in evenwicht. Dit komt met name omdat SVVN wat beter voor de dag komt. Niet dat allemaal over houdt maar toch. Het voordeel is er duidelijk voor de gasten. Zij blijven eenvoudig overeind. Halverwege de tweede helft het eerste gevaar van SVVN. Doelman Thijs Altena laat zich uit zijn doel lokken. Roy Mulder legt de bal terug op Frank Bolink. Zijn inzet wordt op de doellijn gekeerd door een verdediger van Mariënberg. Ook de gasten laten zich niet onbetuigd. Erjan Lamberink heeft een voorzet van rechts voor het intikken, maar hij mikt de bal nipt voorlangs het doel van SVVN.

In de 80ste minuut wordt de bal vanaf rechts in de zestien gepompt. De wind komt onder de bal en Roy Mulder wint het duel van de keeper. Zijn kopbal belandt op het hoofd van de meegelopen Melvin Hulsman die de bal in het lege doel kopte. Een aansluitingstreffer die letterlijk en figuurlijk uit de lucht komt vallen. Ineens lijkt SVVN de juiste spirit te hebben gevonden en komt de verdediging van Mariënberg onder een enorm druk te staan. Al snel bezwijkt die. In de 83ste minuut komt een afvallende bal voor de voeten van Leon Kienhuis die met een strak schot in de hoek de doelman verschalkt.

Zou deze wedstrijd dan toch wat opleveren? Het zou een gestolen punt zijn. Niemand bij SVVN zou dat erg vinden, maar toch. Maar de laatste minuten zijn geheel open en kan de wedstrijd alle kanten op. Ook SVVN kan zelf nog winnen wat gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd onterecht zou zijn. In de 89ste minuut krijgt Mariënberg een corner. Er volgt een scrimmage in de zestien en uiteindelijk is het Dani van der Veen die het laatste zetje geeft en de 2-3 aantekent. Hierna komt de hernieuwde voorsprong van Mariënberg niet meer in gevaar en mogen zij de drie punten mee naar huis nemen.

Overall was het geen beste wedstrijd van de kant van SVVN. Het is niet zo dat er niet geknokt wordt, maar het ziet er allemaal erg ongelukkig uit. Mariënberg was de terechte winnaar alleen is het voor SVVN zuur dat de beslissende treffer zo vlak voor tijd valt. Uithuilen en opnieuw beginnen dus. Volgende week volgt de uitwedstrijd in Westerhaar tegen Voorwaarts V. De wedstrijd begint om half drie en staat onder leiding van de heer Dick Beldman uit Holten.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Yorick Nijstad, Martijn ter Steege, Alwin Zigterman, Johnny Teterissa (46. Melvin Hulsman); Leon Kienhuis, Joost ten Kleij, Delano Burnama (46. Arvid Holt); Marvin Thomas, Roy Mulder en Frank Bolink.