Vijf turnsters door naar het landelijke circuit

Datum: 11-02-2019

11:12 uur - In Nijmegen werd de district finale geturnd voor de turnsters van de derde divisie/ N3. Bij de district finale komen de beste turnsters van Overijssel en Gelderland bij elkaar. Om hier te komen hebben de turnsters al heel wat concurrentie achter zich gelaten. 

Fysion wist hier met maar liefst 11 turnsters aan deel te nemen in 6 verschillende leeftijdscategorieën. Deze district finale bepaalde de doorstroming naar het landelijke circuit. Er gingen vijf tickets voor de halve finale NK turnen mee naar Nijverdal, namelijk voor Loes Nijendijk, Elise Roelofs, Karit Lorkeers, Jasmijn Eertink en Lise Rutgers. 

In Nijmegen werd in een drukke en volle hal goed geturnd en was de concurrentie erg hoog. De dag begon vroeg voor instappers N3 Lynn van Tongeren (25e) en Sterre Pots (32e). De meiden hadden niet helemaal hun dag, maar zijn een mooie ervaring rijker en kijken tevreden terug op dit seizoen. Er zat voor deze twee jonge turnsters helaas geen doorstroming in. In de andere baan turnde Tara Landman (junior supplement D), die na een vervelende rugblessure haar eerste wedstrijd weer kon turnen. Ze heeft alles kunnen laten zien wat er op dit moment in zat, maar dat bleek met een 28e plek niet voldoende te zijn voor de doorstroming. 

In ronde twee turnden de pupillen 1 Loes Nijendijk (9e) en Elise Roelofs (12e) in baan één; zij zijn dit jaar debutaten in de derde divisie. Loes en Elise turnden een foutloze wedstrijd die werd beloond met een ticket voor de halve finale NK turnen. In baan 2 de meer ervaren jeugd 2 turnsters: Lynn ten Dam, Iris Volkers en Lise Rutgers. Het werd een pittige klus om hier door te stromen bleek al snel, elk foutje kostte de doorstroming. Lise wist foutloos te turnen en mocht zelfs het podium betreden en vol verbazing en trots het brons in ontvangst nemen. Door een val van balk was doorstroming voor Iris (19e) en Lynn (22e) helaas niet mogelijk. 

Karit Lorkeers turnde in ronde 3 in de categorie pupil 2 N3. Karit bewees zich in de voorrondes al eerder door tweemaal een podiumplek te behalen. Na een valse start op balk wist ze zich erg goed te herpakken en sloot de wedstrijd op de andere drie toestellen goed. Met een 8e plek in de totale ranglijst plaatste zij zich ruimschoots voor de halve finale. 

Demi Roosendaal en Jasmijn Eertink sloten de dag af in de laatste ronde in de categorie jeugd 1 N4. Met een strak begin op sprong en brug werd de beslissing op balk gemaakt. Jasmijn wist haar oefening zonder val door te brengen maar met veel wiebelen. Demi miste helaas haar boogje maar liet verder een strakke oefening zien. Het verschil was minimaal, met 0,075 miste Demi (12e) helaas net de doorstroming. Met een 7e plek van de 24 jeugd-turnsters was het voor Jasmijn wel voldoende om door te stromen. 

Trainers kijken weer terug op een succesvolle dag en kijken uit naar de landelijke wedstrijden. Later zal blijken naar welke halve finale NK turnen ze mogen. Tot die tijd hebben ze weer even om nieuwe elementen te trainen en de puntjes nog verder op de i te zetten voor de volgende ronde.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: