Volle maanwandeling

Datum: 06-02-2019

11.14 uur - De volle maan staat als een heldere ronde bol in al haar pracht aan de hemel. Een volle maan is prachtig om te zien, te beleven en van te genieten. Een wandeling in het maanlicht door het bos zult u niet gauw vergeten.

Beleef de volle maan vanuit Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. De Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer bieden u dinsdag 19 februari een mooi avondprogramma aan rond de volle Maan.
 
De volgorde van het programma is mede afhankelijk van het weer. De avond bestaat uit verschillende onderdelen. De Sterrenwacht Hellendoorn geeft een presentatie over de maan, met leuke weetjes over het heelal. De boswachter van Staatsbosbeheer vertelt kort over het nachtelijk leven op de Sallandse Heuvelrug, en het belang van duisternis in de natuur. Afhankelijk van weersomstandigheden brengt u een bezoek aan het planetarium, en/of aan de koepel met telescopen.
 
Natuurlijk gaan we ook op pad. Met de boswachter maakt u een wandeling door de Sallandse bossen. De nadruk van de wandeling ligt op de mystieke sfeer van de natuur bij volle maan, zoals de silhouetten van bomen en struiken en de stilte. En met een beetje geluk hoort u de roep van een uil, of kruist een ander nachtdier het pad... En nu maar hopen dat er geen wolkje aan de lucht is.
 
Trek warme kleding en stevige schoenen aan. Kosten voor deelname zijn voor volwassenen €12,50  kinderen tot en met 12 jaar €7,50 (inclusief een kop koffie/thee) De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur.
 
 
Dit jaar zijn er meerdere gezamenlijke activiteiten van de Sterrenwacht en Staatsbosbeheer, zoals 'dag Zon, hallo Maan' en 'zonnewende avond'. Benieuwd? Kijk dan op: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: