Lezing Leerhuis Nijverdal op woensdag 13 februari

Datum: 20-01-2019

11.05 uur - Dr. Almatine Leene wilde na de middelbare school de economische wereld induiken. Maar toen ze op het punt stond dit te doen werd zij geroepen om theologie te gaan studeren. Nu is zij predikant in de Nederduits Gereformeerde gemeente in Stellenbosch –Wes, Zuid- Afrika en docent dogmatiek aan de VIAA Hogeschool in Zwolle. Het is haar passie om te spreken en te schrijven over alles wat te maken heeft met geloven.

 
 
In 2008 won zij een prekenwedstrijd met een preek over “Geloofstwijfel”. Bij de verkiezing van theoloog van het jaar voor 2018 eindigde zij als tweede.   
 
Flirten met Rome: Protestanten naderen Katholieken.
Brandstapel en beeldenstorm liggen ver achter ons, maar vijf eeuwen lang stond de verhouding tussen Rome en Genève op scherp. Tegenwoordig ‘flirten’ protestanten er echter flink op los: Paus Franciscus is mateloos populair, kloosters worden druk bezocht, beelden van Maria komen kerken en huizen binnen, 
en de rijke traditie van meditatie wordt door velen aangegrepen als de oplossing voor het drukke leven.
Is het mogelijk dat de huwelijksklokken tussen de twee denominaties in de toekomst zullen luiden? Wat moet er gebeuren wil dat niet slechts toekomstmuziek zijn? 
Is het flirten wederzijds?
 
Het Centrum, Constantijnstraat 7a, Nijverdal, 19.30 uur; 6 euro 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: