Genomineerden Sportverkiezing 2018 bekendgemaakt

Datum: 20-01-2019

10.06 uur - De genomineerden voor de Sportverkiezing 2018 van de gemeente Hellendoorn zijn bekend. Vrijdag en zaterdag hebben enkele leden van de Werkgroep Sportverkiezing de genomineerden bezocht om hen van dit heuglijke feit op de hoogte te brengen. De winnaars in alle categorieën worden op 2 februari 2019 bekendgemaakt tijdens het Sportgala bij Twents Ribhouse Noabers in Hellendoorn. 

Dit jaar kon het publiek ook weer een stem uitbrengen voor de Sportverkiezing. Duizenden mensen brachten via de website www.sportverkiezinghellendoorn.nl een stem uit op hun favoriete sporters. De uitslag van deze stemronde telde mee in de einduitslag. Deze week heeft de vakjury bij elkaar gezeten om haar stem uit te brengen. Er zijn zes categorieën: Sportvrouw, Sportman, Sportvrijwilliger, Sporttalent, Overige Sporten en Sportploeg.
 
De genomineerden:
 
SPORTPLOEG
Coulisse Twente (Squash)
 
ANDERE SPORTEN
Adventurerace team Wilgenweard
Next Episode Crew
Tara Oppedijk en Lieke Velnaar
 
SPORTTALENT
Britt Tijhof
Daniek Krukkert
Lot Stertefeld
Ian Spenkelink
Lynn Valk
 
SPORTMAN
Frank Hosmar
Yusuf Can Figengül
Jouke Bergboer
 
SPORTVROUW
Jolanda Overdorp
Marleen Kempers
 
SPORTVRIJWILLIGER
Gerard Oosterhuis
Wielrennen
 
Gerard Oosterhuis is niet alleen bestuurder, maar ook sponsorwerver, technisch adviseur, vertrouwenspersoon voor veel renners. Hij is nooit te beroerd om zich in te zetten bij het opbouwen en afbreken van parkoersen, het bedenken van routes t.b.v. klassiekers, het sjouwen van dranghekken en begeleiden van de jaarlijkse gemeentelijke activiteiten op het gebied van Kennismaken met Sport.
Gerard Oosterhuis zet zich al meer dan 40 jaren in voor de wielersport in Hellendoorn, Salland en Twente. Oosterhuis ontving voor zijn verdiensten de onderscheiding het Zilveren Wiel van de KNWU.
 
Sven Mensink
Voetbal
Sven Mensink Begon 4 jaar geleden met training geven om iets terug te doen voor de voetbalvereniging DES . Door de week geeft hij 2 avonden training en is op zaterdag coach van een jeugdteam, dit doet hij naast zijn zijn eigen trainingen en wedstrijden. Hij heeft ook bij de KNVB zijn trainer/coach diploma ( TC3) gehaald. Komend jaar gaat hij de opleiding trainer/coach (TC2) volgen.
Sven Mensink is een fanatieke, gedreven en leuke trainer en sportman.
 
Peter Kapteijn
Tennis
Peter Kapteijn is een actief en enthousiast beoefenaar van de tennissport maar minstens net zo actief op het vrijwilligersvlak en heel belangrijk voor TC Nijverdal. Peter heeft zich de afgelopen 15 – 20 jaar op heel veel plekken binnen de vereniging ingezet:
– lid en voorzitter van de seniorencommissie (in elk geval sinds 2004)
– competitieleider
– bestuurslid (in elk geval sinds 2004; afgevaardigde seniorencommissie en laatste jaren ook secretaris)
– organisatie open toernooi
Peter houdt zich veelal op de achtergrond maar verzet enorm veel werk.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

D.J. schreef op 21-01-2019

Begrijp in nu goed dat de genomineerden zijn gekozen door de werkgroep ?

Geronimo schreef op 22-01-2019

Vakjury? Wat is een vakjury in dit geval? Het is gewoon appels met peren vergelijken. Of je nu NL-kampioen word in een B-sport (nog knap) of je wordt 2de achter Epke Zonderland, dat is nogal een verschil.

D.J. schreef op 23-01-2019

Soms lees ik mijn eigen reacties terug en dan denk ik, eerst goed lezen D.J. voor je op plaats reactie klikt. Waar in staat moet natuurlijk ik staan, stop de tijd.

William S. Burroughs schreef op 23-01-2019

Aan D.J. Ach een knieoor die daar op let. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 23-01-2019

Aan D.J. Ik bedoelde natuurlijk kniesoor. Wel heb ik ooit! Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: