Fatal Flowers kondigt reünie aan met eerste show op Dauwpop 2019

Datum: 16-01-2019

11.19 uur - 'When Hell freezes over', zeggen de Amerikanen bij onmogelijk geachte wensdromen over reünies van favorietebands uit het verleden. Alleen als de hel bevriest, gaat het gebeuren. Dat mag zo geweest zijn bij The Eagles, maar bepaald niet bij de legendarische Amsterdamse gitaarrockband Fatal Flowers.

Die hadden na bijna 30 jaar slechts wat licht aandringen nodig voor hun nooit meer verwachte reünie. De Flowers gaan in juni op een uitgebreide reünietoer, met de kick-off op Dauwpop in Hellendoorn op 30 mei. Een gitaarrevival hangt ons boven het hoofd.
 
Hoofdverantwoordelijke voor de terugkeer van de gitaarrockers is Frank Satink, festivalprogrammeur van Dauwpop en Goomah Music. Op dat festival zal dan ook de première plaatsvinden op 30 mei. Dat eerste optreden valt samen met het 25-jarige jubileum van Dauwpop. Hell freezes over in Hellendoorn, hoe toepasselijk is dat?
 
Achtergrond
The Fatal Flowers – vaak ook geschreven zonder lidwoord –behoorden van midden tot en met eind jaren tachtig tot de protagonisten van de Amsterdamse 'gitaarschool', door sommigen wel de Amsterdamse 'gitaarmaffia' werd genoemd. Direct na de doombands uit de eerste helft van dat decennium grepen ze terug op de kracht van opbeurende melodieuze rocksongs, met invloeden uit de tegelijkertijd lopende Paisley Underground, maar ook uit de '70s New Yorkse punk- en new wave-scene en de Engelse pubrock
 
Wij vieren dus dubbel feest want jullie favoriete festival van Hellendoorn heeft de primeur! Maar liefst 29 jaar na het einde kan je op Dauwpop de terugkeer van Richard, Robin Geert en Henk komen vieren!
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Toenwaarnwiejbliejmetdegulden schreef op 16-01-2019

Younger Days https://www.youtube.com/watch?v=aL9qEnH0eEA

Uw reactie

Naam:
Bericht: