Albert Kollenstaart (74 jaar) uit Nijverdal ontvangt Koninklijke onderscheiding

Datum: 13-01-2019

14.16 uur - Burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn reikte vandaag in kerkgebouw De Schaapskooi in Nijverdal een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Albert Kollenstaart. Na twintig jaar diakenschap nam de heer Kollenstaart vandaag afscheid van de diaconie van de protestante gemeente Hellendoorn, vanwege het einde van zijn termijn. Voor diverse jarenlange vrijwillige activiteiten werd de heer Kollenstaart benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 
De 74-jarige Albert Kollenstaart ontvangt de Koninklijke onderscheiding voor de volgende vrijwillige activiteiten.
 
Sinds 1998 is hij actief als diaken in het college van diakenen van de Protestantse gemeente Hellendoorn. In zijn functie als diaken maakt hij ook deel uit van de vertrouwelijke commissie die financiële hulp beoordeelt voor hen die daarom vragen. Bovendien is de decorandus vanuit zijn diakenschap actief voor het Hulpfonds in de gemeente Hellendoorn. Dit is een stichting, die ondersteuning biedt aan hulpbehoevenden. De stichting werkt nauw samen met de Stichting Budget Op Orde Maken (BOOM), de Voedselbank, de gemeente Hellendoorn en het maatschappelijk werk.
 
Verder is de heer Kollenstaart voor de kerk zeer actief. Vanuit de stichting Kerk en Minima is hij als diaken mede-organisator van de Kerstpakkettenactie en van de Paasbrodenactie. Sinds 1993 is hij hier al nauw bij betrokken. Daarnaast is hij vanaf 2002 penningmeester van de Roemeniëcommissie. Deze commissie onderhoudt contacten met de kerkelijke gemeente(leden) van het dorp Sarmasag in Roemenië en ondersteunt deze financieel door het organiseren van acties. Tevens is de heer Kollenstaart sinds 2007 als vrijwilliger actief voor Vluchtelingenwerk Nijverdal/Hellendoorn.
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: