ZINiN wijst de weg in regels belastingtoeslagen

Datum: 10-01-2019

13.35 uur - 

Heeft u weer eens een ‘blauwe brief’ op de voordeurmat gekregen en begrijpt u niets van de regels die door de Belastingdienst worden gehanteerd op het gebied van toeslagen? Dan kunt u met al uw vragen hierover terecht op de BreinReis Toeslagenzitting in de ZINiN Bibliotheek op vrijdag 25 januari tussen 9.00 en 9.30 uur. Vrijwilligers van Stichting De Welle zitten voor u klaar om u wegwijs te maken in het woud van regels bij toeslagen, zodat u op een verantwoorde wijze uw belastingen af kunt handelen.


Problemen met toeslagen

Steeds meer mensen komen in de problemen doordat zij eerder toegekende toeslagen moeten terugbetalen. Dat kan leiden tot torenhoge schulden bij de belastingdienst. De vrijwilligers van Stichting De Welle kunnen u vertellen hoe u dit met de Belastingdienst kunt regelen en hoe u kunt voorkomen dat u opnieuw toeslagen krijgt, waarop u misschien helemaal geen recht hebt. De regels die de belastingdienst hierbij hanteert zijn voor een leek vaak lastig te begrijpen, daarom houdt de ZINiN Bibliotheek de Toeslagenzitting om u op weg te helpen. 
 
Wel of geen toeslagen?

Heeft u geen idee of u in aanmerking komt voor huur- en/of zorgtoeslag of het kindgebonden budget? Of heeft u wel recht op een toeslag en heeft u deze nog steeds niet ontvangen? Voor al deze problemen kunt u terecht bij de medewerkers van De Welle, die de Toeslagenzitting in de ZINiN Bibliotheek verzorgen. Zij weten precies wie wel in aanmerking komt en wie niet. Ook weten zij alles over terugbetalingsregelingen die u kunt treffen als u teveel toeslag uitgekeerd heeft gekregen. 


 
Aanvraag belastingteruggave

Verder bestaat de mogelijkheid om samen met een deskundige de belastingaanvraag in te vullen. Hiervoor betaalt u dan een vergoeding van vijf euro. Hiervoor moet een afspraak worden gemaakt bij Stichting De Welle (SDW), telefoonnummer 0548-638810. Verdere vergoeding is afhankelijk van wat de hulpvraag wordt. Voor aanvullende informatie kunt u terecht op www.zininbibliotheek.nl/agenda. 

 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: