Het Ravijn – zwem sport zorg - in trek

Datum: 08-01-2019

10.46 uur - De zwembaden van Het Ravijn – zwem sport zorg – zijn in trek. Dat blijkt wel uit de bezoekersaantallen in de afgelopen jaren. In 2018 ontving Het Ravijn opnieuw een record aantal bezoekers in haar zwembaden. Met een stijging van 12 procent naderde het totaal aantal zwembadbezoekers de grens van 200.000 bezoekers.

 
Nieuwe activiteiten en ontwikkelingen
“De stijging van het aantal zwembadbezoekers betreft niet alleen de buitenbaden. Ook onze binnenbaden trokken meer bezoekers,” vertelt Ruben Buijserd, manager van Het Ravijn – zwem sport zorg -. “Natuurlijk hebben de mooie zomer van 2018 en verschillende maatregelen in de bedrijfsvoering bijgedragen aan een prachtig bezoekersaantal in de buitenbaden (41.000). Maar we merken dat de aantrekkingskracht van onze binnenbaden ook steeds groter wordt. Het hele jaar door weten meer mensen ons te vinden om gezond en actief bezig te zijn. Dat vinden we een goede ontwikkeling en we proberen op deze behoefte in te spelen.”
 
Het afgelopen jaar heeft Het Ravijn haar aanbod uitgebreid met nieuwe activiteiten zoals YogAqua en AquaSpinning en heeft zij de ‘Natte Sportschool’ geïntroduceerd. En dit sloeg aan. Buijserd: ”Uit de bezoekerscijfers en feedback blijkt dat onze klanten de nieuwe activiteiten enorm waarderen. Ook de komende jaren blijven wij in beweging en gaan wij in gesprek met onze klanten om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan hun behoeften en wensen.”
 
Gezond ouder worden
In 2018 groeide het ledenaantal van de doelgroep ‘AquaVitaal’ naar zo'n 250 leden. “We merken dat mensen bewust en actief bezig zijn om op een gezonde manier ouder te worden. Door de geringe belasting van gewrichten is bewegen in water bij uitstek geschikt om vitaal te blijven. Daarbij speelt ook ontmoeting een belangrijke een rol. Daarom zijn onze AquaVitaalgroepen laagdrempelig en toegankelijk.” De AquaVitaallessen worden gegeven door een deskundig zweminstructeur in het warme water van Het Ravijn, ook in borstdiep water.
 
Betrouwbare zwemschool
Het afgelopen jaar kozen relatief meer mensen voor zwemles in Het Ravijn. “Ons programma is kort en krachtig en kent duidelijke doelen. Hierover communiceren we zowel vooraf, als tijdens het traject met onze klant. We vinden het belangrijk dat ieder kind met plezier en veilig goed leert zwemmen. We zijn blij dat de klant dit positief waardeert,” aldus Ruben Buijserd.
 
Samen meer
“Veel mensen kennen Het Ravijn van de zwembaden, maar Het Ravijn - zwem sport zorg - is veel meer. Het is een centrum voor sport, gezondheid en recreatie. We proberen daarbij zoveel mogelijk samen te werken met verschillende partners. Zo helpt een wijkteam van Aveleijn ons bijvoorbeeld een handje mee om onze bezoekers een vrolijk en schoon bezoek te bieden”. De sporthal biedt ruimte aan binnensport, bewegingsonderwijs en diverse bewegingsactiviteiten. Tevens is Het Ravijn start- en finishlocatie voor vele evenementen. Met een eigen horecagelegenheid is Het Ravijn gastheer van diverse sportieve ontmoetingen.”
 
Vanaf 2018 is Lijfstijl Nijverdal gehuisvest op de eerste etage van Het Ravijn. “Lijfstijl Nijverdal is actief op het snijvlak van sport, bewegen en zorg. Dit past goed bij onze doelstellingen,“ vertelt Ruben. “Daarom zoeken we elkaar op en werken we samen. In januari starten we bijvoorbeeld gezamenlijk een nieuw traject voor mensen die graag onder begeleiding, met zorg en aandacht, de strijd met hun gewicht aan willen gaan. Ook maakt Lijfstijl Nijverdal gebruik van het calisthenics-parcours dat we vorige maand hebben aangelegd op de recreatieweide, een grote wens ook van onze Aquabootcampers.”
 
Begin dit jaar heeft ook kinderopvangorganisatie Columbus Junior Nijverdal haar intrek in Het Ravijn genomen. Buijserd: “Het Ravijn is een prettige ontmoetingsplek voor jong en oud geworden. Een organisatie als Columbus Junior past heel goed in dit plaatje. Ook hier zullen we de samenwerking, bijvoorbeeld tijdens vakantieperioden, en de combinatie met zwemlessen zeker opzoeken.”
 
Meer informatie en actuele openingstijden: www.hellendoorn.nl/hetravijn
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: