Wendy Hulsink-Bergman wint Helderse Dressuurdagen

Datum: 01-01-2019

11.17 uur - Met een spetterende finale kwam er een einde aan de Helderse Dressuurdagen 2018. De aftrap van het paardenspektakel werd gedaan door de paradressuur. De KNHS-Witte Van Moort Paradressuur Trophy ging in Hellendoorn van start met de eerste cyclus. In de gecombineerde Grade IV en V zegevierde Frank Hosmar met zijn Sandreo-zonen. Op de locatie van zijn thuisvereniging was hij onverslaanbaar.

Demi Vermeulen kwam voor het eerst in actie met haar nieuwe troef Wannabe en won tweemaal met A-kaderscores. Na de kerstdagen was het de beurt aan de landelijke ruiters in alle klassen van de B tot en met de ZZ-Licht die streden om een plek in de finale en het kringkampioenschap van kring Reggedal. 
Maar liefst drie Hertruiters wisten zich te plaatsen voor de finale en kregen ook het kringkampioenslint omgehangen. Dit waren Frank Hosmar met zijn paard Guetta in de klasse Z1 met drie keer een eerste en een tweede prijs, Amke Pot met haar paard Unarijn in de klasse B met twee keer een eerste prijs en Wendy Hulsink-Bergman in de klasse L1 met haar paard Incredible met een eerste en een tweede prijs. 
 
Uiteindelijk bleek de wisseltrofee in Hellendoorn te blijven. Wendy zette de beste proef van de avond neer en reed met een mooie
68.333 procent naar de overwinning.
 
Er waren ook verschillende prijzen voor Hertruiters in de rubrieken: In de klasse L1 behaalde Marjolein Toeters met haar paard Zaira een tweede prijs met 201 punten, een vijfde prijs met 192 punten en een zesde prijs met 189,5 punten.
Martin ter Haar mocht in deze klasse de zesde prijs ophalen met Juliane met 189,5 punten. Lotte Bakhuis behaalde in deze rubriek een vijfde
prijs met 192 punten.
In de klasse L2 reed Milan Elshof zijn paard Iris naar de vijfde prijs met 196 punten. In de klasse Z1 behaalde Milou Ekkel met haar paard Uvonia een derde prijs met 215 punten.
 
Al met al kan de organisatie van zowel de pony's als paarden terugzien op een geslaagd toernooi. De deelname was overweldigend en zowel ruiters, amazones als het publiek waren enthousiast over de accommodatie en de organisatie. Dankzij de inzet van leden en vrijwilligers werd het een groot succes.
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: