Vier finalisten en vijf kringkampioenen van Hertruiters tijdens Helderse Dressuurdagen

Datum: 29-12-2018

10.11 uur - Tijdens de Helderse Dressuurdagen waren leden van PSV Hertruiters weer succesvol. In een sfeervolle manege kwamen ruim 160 ponycombinaties aan de start. De juryleden waren onder de indruk van het niveau waarop de ponyruiters presteerden.

Maar liefst vijf keer ging het lint voor de kringkampioen Kring Reggedal naar een Hertruiter en vier Hertruiters wisten zich te kwalificeren voor de finale, die tevens het sluitstuk vormde van deze ponydagen. Marilyn Roelofs kreeg twee keer het kampioenslint omgehangen. Zij werd met haar pony Hoppenhof’s Yentle kampioen in de klasse M2 categorie D/E. Zij won in de rubriek twee keer een tweede prijs met 201 en 194 punten. Met haar pony Poppings Soraya werd zij kampioen in de klasse B categorie D/E door twee keer de tweede prijs te winnen met 205,5 en 201,5 punten. Liz Jannink werd kampioen met haar pony Evenveen’s Victory met 198,5 en 199,5 punten. Melissa Eshuis was kringkampioen in de klasse L2 categorie C met een eerste prijs in haar rubriek met 205 punten. Broer Luc deed niet voor zijn zus Melissa onder en werd kampioen in de klasse L1 categorie C met een tweede en derde prijs in zijn rubriek met 200 en 195 punten. Door naar de finale gingen Marilyn Roelofs, Luc Eshuis, Jip Ottes en Liz Jannink.
 
De finale werd door twee juryleden gejureerd. Deze zaten dicht bij elkaar en ook het verschil tussen de nummers 1 en 2 was minimaal, slechts 0,013%! Yelin Kayalar van PC Reggeruiters ging als eerste in de finale van start en wist deze nipt te winnen voor Claudia Krijgsman van PC Markelo. De derde prijs was voor Marilyn Roelofs van PSV Hertruiters. De beste A/B combinatie was Liz Jannink van PSV Hertruiters. Deze combinaties wonnen een mooie deken. Voor Yelin was er ook een enorme wisseltrofee en een mooi erelint. Voor alle finalisten was er een herinneringsmedaille en een bon voor gratis naamsticker op de trailer van Horse Trailer Design. Er waren ook nog prijswinnaars in de verschillende rubrieken: Dylian Roelofs won twee keer een vierde prijs met haar pony Poppings Soraya in de klasse M1 categorie D/E. Jip Ottes won een tweede en vierde prijs met 210 en 207,5 punten met haar pony History River of Horatio. Silke Pot won met haar pony Nirvana een 6e prijs met 196 punten in de klasse B categorie D/E. In dezelfde klasse won Noortje ten Cate een 6e prijs met 194,5 punten.
 
Uitslag finale:
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: