Droombeelden van Marte Röling in huis voor Cultuur en Bestuur

Datum: 14-12-2018

09:55 uur - Donderdag 13 december opende cultuurwethouder Anja van den Dolder de expositie van Fundatie Fusions: ‘Tot op welke hoogte is de wereld maakbaar’. Zesbeschilderde foto’s van kunstenaar Marte Röling sieren de komende maanden de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur.

 

In 2017 kocht de Fundatie dit nieuwe werk van Marte Röling. Ze beschilderde foto’svan verschillende locaties op de wereld met beelden die daar in werkelijkheid niet zijn.De uitvoering van deze ‘droomsculpturen’ is vaak niet eens mogelijk. Maar zeprikkelen wel de fantasie.

Voor Marte Röling zijn dromen een voorwaarde om kunst te maken. Maar nog belangrijker is discipline. Kunstenaar-zijn is hard werken. Het is geen moeten, het is willen. Deze tentoonstelling verwijst daarom niet alleen naar haar droombeelden, maar ook naar het vak van kunstenaar in het algemeen. Marte Röling was al op jongeleeftijd heel succesvol als kunstenaar. Ze ziet haar werk nog steeds als ‘droomwerk’.Voor haar het mooiste beroep dat er bestaat.

‘Tot op welke hoogte is de wereld maakbaar’ maakt deel uit van een serie expositiesdie museum de Fundatie onder de noemer ‘Fundatie Fusions’ organiseert in onder meer de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal.

De expositie is geopend tijdens de openingsuren van het Huis voor Cultuur en Bestuur. Die zijn in ieder geval van maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 17.00 uur, donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: