Kerstkilo’s eraf fietsen of lopen tijdens Carbidtocht en -trail

Datum: 13-12-2018

15.22 uur - Sportievelingen kunnen op vrijdag 28 december deelnemen aan de ZorgSaam Carbidtocht en -trail. De Carbidtocht is een ATB-tocht voor mountainbikers, de trail is een nieuw evenement voor hardlopers. Beide evenementen komen tot stand dankzij een mooie samenwerking van de organisatoren.

Wielerclub CC'75 organiseert al jaren tussen Kerst en Oud & Nieuw de ATB Carbidtocht. Dit jaar kunnen alle deelnemers voor het tweede jaar op rij na afloop van de Carbidtocht in de kantine van v.v. Hellendoorn terecht voor een hapje en een drankje. Heel gastvrij van v.v. Hellendoorn en ook een win-win situatie voor hun clubkas.
 
Nu is er dit jaar voor het eerst ook de ZorgSaam Carbid Trail. Naast mountainbikers kunnen ook hardlopers op 28 december hun kerstkilo's kwijtraken tijdens een prachtige trailrun in de natuur van Hellendoorn. Kortom, mooie sportieve activiteiten waarbij CC'75, v.v. Hellendoorn en ZorgSaam samenwerken om mensen lekker te laten bewegen.
 
Voor de nieuwe Carbidtrail heeft Bertus van Elburg diverse routes uitgezet. Starttijden zijn 9.30 uur voor de 20 kilometer, 10.00 uur voor de 15 kilometer en 10.30 uur voor de 10 kilometer. Voorinschrijving is mogelijk tot en met vrijdag 21 december 16.00 uur via de website www.zorgsaamloperscompany.nl, na-inschrijving op de dag zelf tot een half uur voor aanvang. De kosten bedragen €7,00 bij voorinschrijving en €8,00 bij na-inschrijving. Het vertrek is bij ZorgSaam Lopers Company aan de Koemaste 2C op Sportpark De Voordam.
 
De Carbidtocht van CC’75 is door de NTFU betiteld als een van de vijf mooiste tochten van Nederland in 2016. In 2017 werd de paarse route die door dit gebied loopt, bekroond door Dutch MTB Trail. Ook heeft deze tocht het keurmerk ‘extra goed geregeld’ vanuit de NTFU. De tocht verloopt grotendeels over de Hellendoornse berg met daarin veel pittige klimmetjes en technische singeltracks. In het heuvelachtige terrein zijn twee uitdagende routes uitgezet van 30 en 50 kilometer. Deze gaan voor ongeveer 90 procent over onverharde wegen en paden.
 
De deelnemers van de kortere route kunnen even tot rust komen bij Stal ’t Entmeer van Olympisch ruiter Frank Hosmar. Tijdens de langere route is er nog een extra pauzepunt bij de Tonia’s Hoeve. De start is tussen 9.00 uur en 10.00 uur op Sportpark De Voordam. De kosten bedragen €5,00 voor NTFU-leden, niet-leden betalen €7,00. Voor meer informatie, zie www.toer.cc75.nl.
 
Na afloop is er gelegenheid om te douchen, kun je ook je fiets schoonspuiten en natuurlijk samen met andere ATB-ers en hardlopers in de kantine onder het genot van een drankje de ervaringen met elkaar delen.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 13-12-2018

Alles op zijn tijd. Wil ze er graag eerst nog even bij aan eten. Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: