Joren Kamp wint Groot Hellendoorns Dictee 2018

Datum: 11-12-2018

10.28 uur - Joren Kamp van basisschool Prinses Beatrix uit Nijverdal is maandag 10 december spellingkampioen 2018 geworden met slechts 6 fouten. Hij deed mee aan het 22e editie van het Groot Hellendoorns Dictee in het ZINiN Theater in Nijverdal. Het dictee bestond uit 44 woorden. 


Emma Viet van de St. Sebastianus uit Hellendoorn won de tweede prijs met 7 fouten en gaat met Joren Kamp mee naar het Junior  Dictee Overijssel op maandag 1  april 2019 in het Kultuurhus in Holten. Na de barrage werd Esther Versteeg van Prinses Marijke derde. Het gemiddelde aantal fouten was 12,9.
 
Dit jaar deden 36 kinderen uit groep 7 en 8 van 18 verschillende basisscholen uit de gemeente Hellendoorn mee.  Er werd opnieuw gebruik gemaakt van een invuldictee, dit keer gemaakt door Daniëlle Bakhuis. Tijdens het dictee met als titel ‘Grappenmaker’ hoefden de kinderen alleen nog maar de moeilijke woorden in te vullen. 
 
Beste basisschool

De St. Sebastianus won de eerste prijs voor de scholen. De groepen 7 en 8 van deze school mogen nu gratis naar een jeugdfilm bij ZINema in Nijverdal. 
 
Presentatie

Een volle zaal met ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s hebben genoten van de bekende band uit de gemeente Hellendoorn: Sense of Urgency. Heel herkenbaar voor alle leeftijden.
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: