Wethouder Overmeen-Bakhuis reikt negen participatieverklaringen uit

Datum: 07-12-2018

8.17 uur - Negen personen ontvingen vanmiddag een participatieverklaring uit handen van wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis.  Zo'n participatieverklaring is een verplicht onderdeel van het inburgeringsexamen dat iedereen die op of na 1 oktober 2017 inburgeringsplichtig is geworden, moet afleggen.

De deelnemers, tussen de 18 en 60 jaar oud  en afkomstig uit verschillende landen, volgden de afgelopen weken drie workshops, georganiseerd door de gemeente in samenwerking met Vluchtelingenwerk. Wettelijk is één workshop verplicht, maar in Hellendoorn kiezen we voor drie workshops om de onderwerpen echt te laten landen en de kans op daadwerkelijke inburgering zo groot mogelijk te laten zijn.
 
Deelnemers maken in de workshops op een speelse en praktische manier kennis met Nederlandse normen en waarden. Ze krijgen uitgebreid informatie over hoe we met elkaar omgaan, hoe we zaken als woning- en tuinonderhoud organiseren en hoe energiegebruik en afvalscheiding zijn geregeld. Onderwerpen als rechten en plichten, financiën, belastingen, rijbewijs en verzekeringen komen aan de orde. En er is uitgebreid aandacht voor gezond leven en de Nederlandse gezondheidszorg en voor ons onderwijssysteem. Ook worden deelnemers geïnformeerd over (vrijwilligers)werk en gestimuleerd om dat zo mogelijk op te pakken.
 
Geschat wordt dat in de gemeente Hellendoorn jaarlijks zo'n 30 mensen aan een participatietraject zullen deelnemen.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: