CDA stelt schriftelijke vragen over de toekomstige gele flappentap

Datum: 13-11-2018

12:09 uur - De pinautomaten zoals we deze kennen verdwijnen uit het straatbeeld. ABN Amro, ING en Rabobank voegen al hun geldautomaten samen en geven ze een nieuwe naam: Geldmaat.

 De nieuwe pinautomaten worden geel en worden vanaf begin volgend jaar in gebruik genomen. Hoeveel nieuwe automaten er komen is nog niet duidelijk en wordt nog onderzocht.  Volgens Geldservice Nederland, de beheerder van ‘Geldmaat’, worden automaten verwijderd waar mogelijk en bij geplaatst waar nodig'. Het CDA wil van de gedeputeerde weten of er geldautomaten beschikbaar blijven op het platteland. Woordvoerder Moniek Kleinsman: “Het is wél belangrijk dat binnen een straal van 5 km altijd een contant geld automaat beschikbaar blijft. De leefbaarheid op het platteland staat steeds verder onder druk doordat steeds meer voorzieningen (dreigen te) verdwijnen. Een van die voorzieningen is de beschikbaarheid van contant geld voor de inwoners op het platteland”. 

Leefbaarheid
Het CDA ziet een contant geld voorziening als een belangrijke voorwaarde voor een goede leefbaarheid in het platteland. Banken moeten volgens de partij ook rekening houden met mensen die minder mobiel zijn en gebonden zijn aan een woonplek. “De digitale wereld heeft zijn intrede gedaan en dat is positief. Echter vergeten we soms dat bepaalde doelgroepen niet in de gelegenheid zijn om hier al in mee te gaan, aldus Kleinsman.
Binnen twee jaar worden alle geldautomaten van de drie grote banken vervangen. Eind 2020 moet het nieuwe automatennetwerk volledig operationeel zijn. Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 13-11-2018

@CDA, onder jullie premier, Balkenende, is alle ellende hieromtrent ontstaan. Maar als jullie eerst even hadden gegoogled, ipv direct op hoge poten in de pen te klimmen, konden jullie weten wat jullie toen hebben bepaald. Kamerstuk 29688 nr. 8. Volgende keer stuur ik jullie een rekening.

Robert-Jan schreef op 13-11-2018

Gewoon terug naar ruilhandel, slaan we mooi de BTW over...

Hendrik schreef op 15-11-2018

Balkenende ??? Dat is toch die man die nu twee keer z'n eigen "Balkenendenorm" verdient.

Uw reactie

Naam:
Bericht: