Zie de maan schijnt door de bomen

Datum: 07-11-2018

11.10 uur - Zaterdag 17 november komt de goedheilig man weer in Nederland aan. Volgens een bekend lied schijnt de maan dan door de bomen. Wilt u dit zelf meemaken? Dat kan bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal.

Deze zaterdagavond organiseren de Sterrenwacht Hellendoorn en het BuitenCentrum van Staatbosbeheer een gezamenlijke activiteit ‘Zie de boom schijnt door de bomen’. 
 
U krijgt door een vrijwilliger van de sterrenwacht aan de hand van een PowerPointpresentatie uitleg over onder andere de maan, maanstanden en allerlei weetjes over de maan. Vervolgens vertelt de boswachter over het nachtelijk leven in het bos. Welke dieren slapen ’s nachts en welke zijn juist wakker en actief. Waarom is donker en rust zo belangrijk in de natuur? 
 
Als de tekst van het lied klopt schijnt deze avond en nacht de maan door de bomen.  
Daarom is het na de verhalen de jassen aan en naar buiten. Onder begeleiding van de boswachter maakt u een wandeling van ongeveer 4 km door het donkere bos. Tijdens deze donkere tocht moeten de ogen eerst aan het donker wennen, maar dan is het echt prachtig in het maanverlichte bos. Wie weet horen we een bosuil roepen en heel misschien zien we zelfs een wit paard over de heuvels galopperen.
En nu maar hopen op een heldere avond. 
 
Bij helder weer bekijkt u de maan door de telescoop in de koepel van de Sterrenwacht. Mocht het bewolkt zijn dan gaat u de maan en andere hemellichamen bekijken in het planetarium. Want daar is nooit een wolkje aan de lucht! 
 
Naast de aandacht voor het heelal, de sterren en planeten is er tijdens de activiteit ook ruimte voor een stuk natuurbeleving.
 
Trek warme kleding en stevige schoenen aan. Kosten voor deelname zijn voor volwassenen €12,50  kinderen tot en met 12 jaar €7,50 (inclusief een kop koffie/thee) De avond begint om 19.00 uur en rond 22.00 uur is het afgelopen.

Van te voren aanmelden: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/beleef-de-maan-op-de-sallandse-heuvelrug
 
Kijk voor alle activiteiten van Staatsbosbeheer op: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/sallandse-heuvelrug/activiteiten
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: